L’Ajuntament d’Alcoi assumeix la gestió directa del Complex Esportiu Eduardo Latorre

L’Ajuntament d’Alcoi s’encarregarà de gestionar directament el funcionament del Complex Esportiu municipal Eduardo Latorre. El Govern local assumirà així les competències que, fins ara, ostentava una empresa adjudicatària. Des de l’Ajuntament s’està ultimant l’expedient administratiu per a que s’aprove en el Ple la resolució de la concessió actual i la gestió directa del centre esportiu per part de l’Administració local.

Després d’uns quants mesos d’espera per a reconduir la situació produïda per l’impagament del cànon anual contret per l’empresa concessionària H2Onofre Complejo Alcoy SL, i davant la incapacitat de fer front al deute acumulat per part de l’esmentada companyia, el Consistori alcoià ha decidit extingir el contracte de concessió per a l’explotació del complex que va ser adjudicat a l’empresa l’any 2006.

Tal com ha subratllat l’alcalde d’Alcoi Toni Francés, des del Govern local “sempre hem defensat la gestió dels serveis públics per la seua més que demostrada eficiència, i per això quan es formalitze la dissolució d’aquesta concessió, l’Ajuntament gestionarà directament el complex en compte de procedir a una nova licitació. Els usuaris del centre esportiu poden estar tranquils, perquè el canvi de gestió no comportarà cap alteració en les activitats, el calendari ni l’oferta del complex”.

L’execució del projecte de remodelació de l’antic escorxador municipal per a crear el complex esportiu Eduardo Latorre va tindre tres fases diferenciades. Les dues primeres contemplaven l’execució de l’obra per a adaptar l’edifici a les necessitats pròpies del centre esportiu. No obstant això, l’última fase comprenia la realització d’una part de les obres, l’adequació de les instal·lacions i l’equipament esportiu en tot el recinte, a més de la gestió i explotació del complex. Aquesta última fase del concurs va ser adjudicada per mitjà del procediment de concurs obert a la mercantil H2Onofre Complejo Alcoy amb una concessió de 25 anys per a l’explotació del servei a canvi d’un cànon anual, que la concessionària havia d’abonar a l’Ajuntament. Sobre aquest tema, el primer edil ha manifestat que “des de l’inici del contracte, l’adjudicatària ha incomplit la seua obligació de pagament, no havent abonat cap quantitat anual, la qual cosa ha generat un deute amb l’Ajuntament que ascendeix a 206.000 euros”.

Finalment, l’empresa ha anunciat la seua conformitat amb la resolució contractual davant de la impossibilitat de fer front al deute que manté amb el Consistori i als venciments futurs.

Send this to a friend