Alcoi reprén les obres del Centre de Malalts Mentals del Barranquet de Soler

Les obres del Centre de Malalts Mentals del Barranquet de Soler han sigut represes per la constructora Clàssica Urbana, després que l’Ajuntament d’Alcoi haja arribat a un acord amb el contractista, que s’ha compromès en ferm a finalitzar les obres del futur centre.
L’acord, segons ha explicat la regidora de Contractació Lorena Zamorano, suposa un compromís de pagament per part de l’Ajuntament d’Alcoi que avançarà els imports de les certificacions d’obra que es vagen a executar al llarg d’enguany fins a la finalització de l’obra, que s’ha fixat per al mes de setembre. La quantia estimada dels treballs que queden pendents d’executar ascendeix a 570.000 euros.

Les gestions realitzades per l’Ajuntament alcoià amb l’empresa constructora han donat els seus fruits ja que la companyia ha reconsiderat la seua postura i s’ha compromès a reprendre les obres al voltant de quatre anys després de la data prevista de finalització.
Des del seu inici, l’execució d’estes obres ha estat sembrada de contratemps i paralitzacions. “La falta de pagament per part de Conselleria ha sigut el primer escull que ens trobem al assumir el govern”, comenta l’edil, “junt amb una paralització de les obres per part del contractista”. A ambdues qüestions se’ls ha fet front donant solució. No obstant això, cal recalcar que el fet d’anticipar el pagament per part de l’Ajuntament com a única forma de donar continuïtat a l’execució de l’obra no ha tingut la resposta que s’esperava de Conselleria, que a data de hui continua devent al Consistori prop de 1.260.000 euros dels 1.600.000 € que l’Ajuntament va anticipar el passat setembre a Clàssica Urbana i que van deixar conclòs el tema de deutes pendents amb l’esmentada empresa.

La regidora de Contractació ha recalcat que “si Conselleria no paga sí que ho farà l’Ajuntament, ja que estem parlant d’un recurs molt important per a Alcoi i per a la comarca que oferirà servei a més de 100 persones en l’Alcoià-Comtat”. A més, Zamorano ha afegit que “la política de serveis sempre ha sigut prioritat per a l’equip de Govern”.
El centre de malalts mentals del Barranquet de Soler està previst que aculla a 60 persones en el centre de dia i a 40 en la residència.

Send this to a friend