Renovar-se o morir com a lema i amb humor

De farmàcia tradicional a farmàcia viral. Maite Penadés ha trobat en les xarxes una forma d’arribar al públic més jove

Renovar-se o morir com a lema i amb humor
La farmàcia ha multiplicat els seus seguidors després que correguera com la pólvora un divertit vídeo versionant ‘Potra Salvaje’. | QUIQUE REIG

El mes d’agost passat, en plena canícula, un establiment d’Alcoi es feia viral amb un vídeo en Instagram versionant un dels hits de l’estiu. “Estàvem ací avorrits com una ostra i no se’ns va ocórrer altra cosa, quan estem de guàrdia ens dona per fer aquestes ximpleries”, afirma María Teresa, la titular de la Farmacia Penadés. Va ser José Ripoll, un dels empleats, el que va saltar a la fama amb la seua particular interpretació del ‘Potra Salvaje’, d’Isabel Aaiún, i encara riu en recordar aquell moment que els va fer pujar com l’espuma en xarxes. “Va ser molt divertit i, com no és en directe, no em fa vergonya”, assegura el protagonista.

Un minut de glòria que els ha fet aconseguir la xifra de 7.000 seguidors en Instagram. “Abans celebràvem les centenes, ara ja els milers”, afirma, mentre assenyala uns globus numèrics sobre l’aparador de la farmàcia, que canvien cada vegada que aconsegueixen una nova fita en xarxes.

Com per milers es compten també els M’Agrada d’aquesta publicació, que és la que els va fer populars, però ni molt menys és l’única. “Fa cinc anys que em vaig començar a plantejar fer el salt a les xarxes socials, pense que això dels negocis és renovar-se o morir”, remarca María Teresa Penadés, que veu en les noves tecnologies de la comunicació una manera d’arribar al públic més jove, traient-los, a més, un somriure. “Nosaltres sempre hem sigut una farmàcia de barri, amb una clientela fidel, i ens agrada oferir consells saludables. Ho hem fet sempre a peu de carrer i d’un temps ençà, amb el salt a les xarxes, li donem un toc d’humor que mai ve malament”, explica.

Una manera d’adaptar-se als nous temps que els ha valgut enguany el premi al comerç innovador que concedeix la Cámara. “Ens dona un impuls per a continuar treballant”, indica la farmacèutica sobre el reconeixement, “la veritat que el vídeo viral és un minutet i sembla fàcil fer-ho, però per a nosaltres que som profans en la matèria, sabem que porta molta faena darrere, per això estem molt agraïts”.

I és que, sens dubte, han trobat en les xarxes socials un valuós recurs amb el qual aconseguir visibilitat i repercussió, especialment en les noves generacions. Sentim curiositat per saber què pensaria sobre aquestes noves eines de treball, l’avi de María Teresa, que va fundar la farmàcia fa quasi un segle.

Advertisements

Send this to a friend