Alcoi dona a conéixer a les entitats ciutadanes el projecte de renaturalització AlcoiBioUp!
L'assemblea que tindrà lloc el dimarts, 12 de novembre, serà la primera d'un total de huit accions a celebrar fins a finals de 2025
L’Ajuntament d’Alcoi celebrarà aquest dimarts, 12 de novembre, la presentació a entitats del projecte impulsor de la “Nova Estratègia de renaturalització de la ciutat d’Alcoi per a l’augment de la biodiversitat urbana”, conegut com AlcoiBioUp!
Aquesta presentació serà la primera d’un total de huit que se celebraran fins a finals de 2025 i en les quals es persegueix la implicació de les entitats locals de diversos àmbits per a acompanyar la implementació de l’estratègia i promoure accions vinculades a la renaturalització i millora de la biodiversitat d’Alcoi.
La presentació tindrà lloc a les 18.00 en el Saló de Plens de l’Ajuntament i serà introduïda per l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés; i la regidora delegada de l’àrea, Teresa Sanjuán. Durant l’acte es donarà a conéixer el projecte i l’estratègia de renaturalització per a l’augment de la biodiversitat urbana, a més de realitzar diferents accions participatives.
Tal com subratlla la regidora, “la participació és clau per a assegurar que les actuacions que durem a terme amb AlcoiBioUp! responen a les necessitats de la ciutadania i que els espais naturals revitalitzats es convertisquen en punts de trobada i educació ambiental per a tota la població”.
AlcoBioUp! compta amb el suport de la Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), finançat per la Unió Europea – NextGenerationEU. Gràcies a aquesta ajuda, l’estratègia rep una subvenció de 3.580.000 euros, que cobreix més del 90% de la inversió total.
El projecte té com a objectiu principal afavorir la connexió de la ciutat amb els seus parcs naturals i zones verdes, millorant i estenent els seus espais naturals cap a l’interior urbà. Per això, s’actuarà sobretot en espais naturals urbans desaprofitats, especialment en els espais verds vinculats als llits dels rius i rierols o els barrancs, nexes d’unió de la peculiar orografia alcoiana.
Entre els grans objectius destaquen també l’aposta per l’erradicació d’espècies invasores i la seua substitució per espècies autòctones, el reverdiment urbà, l’augment de la infraestructura verda, el reforç de la biodiversitat com a valor afegit, així com l’augment de la infraestructura verda i la implementació d’accions perquè aquesta siga útil per al gaudi de la ciutadania, al mateix temps que s’estableix com una eina d’educació ambiental.