El perruquer dels nostres amics més fidels

Amando Peidro és perruquer caní de competició. La seua afició per aquest desconegut món, el va portar a dedicar-se professionalment

El perruquer dels nostres amics més fidels
Amando tallant-li el pèl a Lola, una simpàtica cadelleta de la raça canitx. | QUIQUE REIG

Els gossos s’han convertit en els reis de la casa. Per això, quan Amando Peidro es va quedar sense treball després de la crisi de 2012, no va dubtar a fer un pas avant en la seua idea de dedicar-se professionalment a un món que sempre l’havia apassionat, el de la perruqueria canina. I és que la consciència de les famílies a l’hora de tindre en compte totes les cures de la seua mascota, és cada vegada major. “El canvi ha sigut enorme. Tinc la sensació que ara els propietaris saben de la importància de cuidar la higiene del seu gos, en concret del pelatge. La higiene és el pilar de la salut dels gossos i aquesta comença pel pèl, la seua primera protecció”, explica l’estilista, que és, a més, jutge en exposicions canines. Es tracta de certàmens on un jurat especialitzat avalua quant ben conformat es troba un gos en comparació amb l’estàndard racial.

S’especifica com ha de ser el cos, les proporcions, el cap, el pelatge, els colors, les extremitats i qualsevol altra característica important per a cada raça. “Però no són concursos de bellesa a l’ús, es busca la millora de la raça, cal tindre en compte que molts defectes físics de l’animal, fins i tot alguns que a priori poden semblar estètics, com puga ser un ull de color diferent, per exemple, podria desembocar en problemes de salut, d’ací la importància de la morfologia de l’animal i del propòsit de les exposicions canines”, destaca Amando.

Com a perruquer caní, s’ha presentat a nombrosos campionats collint diversos premis, l’últim, fa uns anys a València, on va quedar segon classificat amb Luggi, “un cocker spaniel, amb aquesta raça és amb la que millors resultats he obtingut competint, l’any passat ho vaig fer en l’Artero Grooming Eslam, el campionat internacional de perruqueria canina de Barcelona, dels més importants ara mateix. M’agradaria classificar-me allí, però de moment no ha sigut possible”.

El secret d’un bon perruquer caní és “tindre molta paciència. El temps el posa el gos, no tu”, afirma Amando, que recentment ha posat en marxa un negoci propi en el qual ofereix els seus serveis com a estilista de gossos. “Fins ara treballava en clíniques i botigues de mascotes, però fa un temps vaig pensar en muntar-me’l pel meu compte i ací estic”, comenta el propietari d’Amandog, el joc de paraules –on barreja el seu nom i gos en anglés– amb què va batejar la perruqueria.

A més, Amando ha volgut utilitzar un concepte de perruqueria canina diferent del que estàvem acostumats a Alcoi, apostant per treballar de manera oberta i ensenyant als vianants que passen per l’aparador de la botiga, el seu art amb el raspall i les tisores. “Tindre-ho muntat d’aquesta manera és per a donar confiança a la gent, no hi ha res a amagar, i perquè els clients vegen també el treball que hi ha darrere, en què consisteix i, sobretot, que sàpien que porta el seu temps. Cal tindre en compte que cal llevar possibles nucs, banyar, assecar i tallar, però també la grandària i l’estat en el qual es trobe cada gos, hi ha vegades que el servei pot durar tot un matí”, remarca.

El perruquer reconeix que el seu sector està en auge, a causa de l’augment de les mascotes en les llars, però sobretot al fet que els propietaris han pres consciència no sols de la importància de la higiene: “Ens obliga a estar al dia de totes les modes i tendències, el món de l’estilisme caní ha evolucionat molt, ha pegat un salt enorme, veuen coses en Instagram i me les demanen”. Segons conta, els països asiàtics solen marcar tendència amb arranjaments de caretes i similars, i ací l’estrela és, sense cap dubte, la raça canitx, pels seus nombrosos i diferents tipus de talls i estilismes, dignes d’una revista de moda.

Advertisements

Send this to a friend