El concurs d’Olleta es manté, però s’està pendent del temps

D'altra banda, ahir la filà Marrakesch es va proclamar guanyadora del campionat de Cotos

El concurs d'Olleta es manté, però s'està pendent del temps
Imatge d’arxiu del concurs del Mig Any de l’any passat.

Demà dissabte, 26 d’octubre, té lloc el Mig Any de les festes de Moros i Cristians d’Alcoi, una celebració que se centra en aquest dia en el tradicional concurs d’Olleta i les posteriors entradetes, ja que igual que l’any passat, el format triat és el de separar presentació de càrrecs i concurs en dues setmanes distintes.

Així es va decidir fa diversos mesos en les reunions de treball entre la Junta Directiva de l’Associació de Sant Jordi (ASJ), majorals i Primers Trons. Recordar que es tracta d’una proposta que va arribar des dels càrrecs festers a l’Associació.

Així mateix, també es manté per a aquest 2024 que el concurs siga al migdia –abans era a la vesprada, i el guanyador es coneixia de cara a la nit– i les entradetes comencen a la vesprada.

Al llarg d’aquesta setmana s’ha estat pendent de la previsió climatològica, ja que durant diversos dies indicava pluja per al dissabte, motiu que ha portat a fer diverses reunions per a estudiar possibles opcions alternatives.

Encara que hi ha ‘Pla B’, de moment es manté el concurs d’Olleta en La Glorieta, i el muntatge de carpes va començar ahir dijous, per la qual cosa la idea és mantindre el format habitual del concurs.

Després de la reunió d’ahir a la vesprada, des de l’entitat festera indiquen a El Nostre Ciutat que se seguirà pendent del clima per si és necessari prendre alguna decisió que varie el pla inicial, i que en cas de climatologia molt adversa es traslladaria l’elaboració de l’Olleta cada filà i l’Àgora seria el punt de trobada perquè porten el plat, al voltant de les 13’30 hores, i puga ser valorat pel jurat triat per al certamen i conéixer el guanyador i el segon classificat.

En principi, està previst el repartiment d’ingredients a les 9 hores i a partir de les dues de la vesprada la deliberació del jurat en La Glorieta, si tot es manté com fins ara.

L’any passat la filà Magenta es va proclamar guanyadora, i en segona posició van quedar els Cruzados.

Respecte a les entradetes, que començarien a les 18 hores des dels dos punts habituals, Sant Nicolau i País Valencià, també es tindrà en compte l’evolució climatològica per a conéixer si podrien veure’s afectats les desfilades, o no, sent decisió de cada filà.

CAMPIONAT COTOS
D’altra banda, ahir va tindre lloc la final del campionat de Cotos, en la qual la filà Marrakesch es va proclamar guanyadora després de véncer 4-0 a la filà Cordón.

La parella formada per Ricardo Canalejas i Enrique Alijo va derrotar a Jeremies Gisbert i Enrique Beneito, parella de la filà Cordón que va quedar en segona posició en la partida disputada en la filà Aragonesos, capità cristià 2025.

El concurso de Olleta se mantiene, pero se está pendiente del tiempo
Parella guanyadora, de la filà Marrakesch, amb els càrrecs festers. | CYAN
 El concurso de Olleta se mantiene, pero se está pendiente del tiempo
Parella de la filà Cordón, amb els càrrecs. | CYAN

Send this to a friend