Els merlets de l’enramada de La Bandeja seran de polietilé

L'any que ve, quan es complisquen 750 anys del patronatge de Sant Jordi, es pintarà tota l'enramada festera.

Els merlets de l'enramada de La Bandeja seran de polietilé
Enramada festera en la plaça d’Espanya.

L’Ajuntament d’Alcoi renovarà els merlets de l’enramada festera de la plaça d’Espanya, després de l’aprovació de la memòria de l’actuació per part de la Junta de Govern.
El *Nostre *Ciutat ja va informar a principis d’aquest any d’aquesta intervenció, de la qual ara es coneixen més detalls, com que està valorada en 15.363 euros.
Així, se substituiran les 370 de La Safata, i en lloc de ser de fusta passaran a ser de polietilé, un material molt més lleuger i resistent.
Segons es detalla, els merlets que seran renovades daten de 1985, quan es va inaugurar el tram de la plaça d’Espanya i estan conformades amb tauler de fusta DM de 3 cm d’espessor, amb una densitat de 600 Kg/m³.
Ja en 2019 es va intervindre en aquests merlets, quan es van reparar i que es preveu que per al pròxim 2025 siguen noves.
Aquesta actuació forma part de la renovació dels elements festers que vol realitzar el consistori alcoià, la qual va començar amb el repintat en el color original i reparació parcial del castell, que ja va lluir un nou aspecte el mes d’abril passat, precisament en col·locar-lo en la plaça d’Espanya.
“Les Festes són un aparador tant amb la gent d’Alcoi com per al públic que ens visita. Treballem per a tindre els elements de les nostres Festes en les millors condicions, i que siguen el més segurs possibles. Amb aquesta actuació, no sols milloraran estèticament, a més en tindre un menor pes suposarà menys càrrega per a l’enramada”, ha ressaltat el regidor de Festes, Jordi Martínez.
En aquest sentit, des de l’Ajuntament s’ha anunciat que, per a l’any següent, quan es complisquen 750 anys del patronatge de Sant Jordi, es pintarà tota l’enramada festera.
Quant al sistema de fabricació triat, s’indica que és per emotlament per bufat, un procés emprat per a produir peces de plàstic buides que té nombrosos beneficis, com ara versatilitat en grandàries, bona relació resistència-pese, mínim de línies d’unió, baix cost dels motles, producció de peces buides complexes, etc. Eixos avantatges han fet que aquest mètode de fabricació siga essencial en indústries com la de l’embalatge o automotriu.

Send this to a friend