Alcoi estudia l’ampliació del cementeri a deu anys vista

Mentre l'Ajuntament continua avançant en la recuperació de nínxols, més a mitjà termini es planteja l'ampliació del *camposanto. D'altra banda, es treballa també en la zona de les catacumbes

Alcoi estudia l'ampliació del cementeri a deu anys vista
Bloc de nínxols que es rehabilitaran

L’Ajuntament d’Alcoi segueix avant amb les diferents línies de gestió del cementeri municipal Sant Antoni Abat. Una d’elles és la recuperació de nínxols i la reconstrucció d’alguns blocs molt antics.
Segons les dades facilitades, en els últims anys s’han rescatat un total de 808 nínxols, dels quals quasi 200 han sigut durant 2024. La intervenció ha estat precedida d’un procés administratiu de molts mesos, necessari per a contactar amb les famílies, recuperar la concessió de les sepultures i acordar la reubicació de les restes.L’objectiu és anar alliberant i reconstruint progressivament aquests blocs, la qual cosa finalment permetrà comptar amb unes 2.200 noves unitats d’enterrament.
Paral·lelament a això, l’Ajuntament ha construït enguany un total de 120 columbaris més, amb un cost d’uns 38.000 euros.
Jordi Martínez, regidor d’Obres i Serveis, explica que la gestió del cementeri municipal d’Alcoi en els últims anys ha anat encaminada a la millora i sostenibilitat de les instal·lacions, de cara a poder ampliar la capacitat de les mateixes d’un mode racional i optimitzant l’espai disponible, ja que no es pot plantejar un creixement indefinit.
“La recuperació dels espais ja existents ens soluciona el 40% de les necessitats que tenim, però a mitjà termini hem de pensar en una ampliació de les instal·lacions”, remarca Martínez, que parla d’un horitzó a deu anys vista. Aquesta ampliació passa per annexionar a l’actual *camposanto, els terrenys de propietat municipal que hi ha en la zona més allunyada de l’entrada. Caldria urbanitzar la parcel·la i construir noves sepultures, un projecte que es xifra en més d’un milió d’euros.

Galeries subterrànies
D’altra banda, la previsió és recuperar també aquelles sepultures buides existents en les catacumbes. No obstant això, per a poder realitzar enterraments en els nínxols de les galeries subterrànies, serà necessària la construcció d’un ascensor, imprescindible per a complir amb les normes de seguretat i d’accessibilitat.

Pàgines especials Tots Sants, en l’edició del El Nostre del 18 d’octubre

Send this to a friend