El complex Fundició Rodes tira a caminar aquest dijous després de tres anys d’obres

Acollirà els dies 17 i 18 unes jornades sobre el metavers que suposaran l'estrena oficial de les instal·lacions

El complex Fundició Rodes tira a caminar aquest dijous després de tres anys d'obres
La sala polivalent serà seu d’esdeveniments durant els pròxims mesos.

Quasi tres anys d’obres i més de 13 milions d’euros d’inversió han sigut necessaris per a retornar a la vida l’illa que en el seu moment va ocupar una emblemàtica fàbrica metal·lúrgica, reconvertida ara en el parc tecnològic Fundició Rodes. Serà aquest dijous quan tiren a caminar les remodelades instal·lacions amb motiu de la celebració d’unes jornades sobre el metavers –nova realitat digital en la qual les persones podem interactuar–, organitzades per l’Ajuntament i el Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València, a través de la seua càtedra Smart City.

Serà els dies 17 i 18 d’aquest mes i reunirà professionals de referència, empreses digitals líders de la indústria tecnològica d’Espanya i responsables d’administracions públiques per a compartir la seua visió i experiències, així com per a debatre sobre les tendències, reptes i oportunitats que ofereix aquesta tecnologia en àmbits com la sanitat, l’educació, el turisme o la indústria. Al mateix temps, durant l’esdeveniment es presentarà el projecte Metavers Rodes Alcoi, que ha comptat amb finançament de l’Agència Valenciana de la Innovació IVACE+i.

Les jornades seran, a més, una oportunitat per a presentar a la ciutadania parteix del complex Fundició Rodes, en concret, el centre sociocultural amb entrada pel carrer Agres, que és on se celebraran les ponències el dijous 17.

Ja el divendres, tindrà lloc la Metaverse Experience, dirigida a professionals de perfil tècnic, estudiants de cicles formatius i al públic en general. Durant tot el matí, els assistents tindran l’ocasió de provar les diferents aplicacions de les diferents tecnologies del metavers. L’accés al Parc Tecnològic Rodes durant aquesta jornada serà gratuït, però requereix inscripció prèvia.

22 empreses interessades
L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha destacat que aquestes jornades són “només un punt de partida, però estem contents pel gran interés que està despertant el projecte entre les empreses del sector tecnològic i estem segurs que serà un gran motor de dinamització econòmica. Aquest espai ja compta amb una agenda bastant completa d’esdeveniments per als pròxims mesos”, avança el primer edil.

Paral·lelament, l’Ajuntament treballa en la posada en marxa del centre de desenvolupament tecnològic, les obres del qual encara es demoraran entre dos i tres mesos. L’alcalde explica que la gestió serà pública, però es contractarà una entitat que s’encarregue del servei de creació i assessorament d’empreses. De moment ja hi ha 22 signatures interessades a implantar-se a Rodes, segons Francés.

Convé recordar que el parc de Rodes es completarà amb la recuperació de dos edificis en altura situats al carrer Tibi per a habilitar una àrea d’investigació, el centre administratiu, així com una casa museu sobre el passat industrial d’Alcoi. A això se suma el Centre de Desenvolupament Turístic, que es construeix també sobre les antigues cotxeres de la fundició.

Send this to a friend