El conservatori professional d’Alcoi aconsegueix les 229 matriculacions

El conservatori professional d'Alcoi aconsegueix les 229 matriculacions
Façana exterior del Conservatori Municipal.

El Conservatori Professional de música “Juan Cantó” d’Alcoi té més de 50 anys d’existència sent un dels referents quant a educació musical dins de les comarques interiors de la província d’Alacant, impartint els nivells elementals i professionals dels ensenyaments oficials de Música. Enguany ha tingut un total de 229 matriculacions, tres més que l’any passat i estant en la mitjana dels últims cinc anys de 230.

Pel que fa als estudis elementals, té 71 matriculacions, serveixen per a aprendre des de zero tots els coneixements necessaris per a dominar un instrument, en concret El pla d’estudis dels Ensenyaments Elementals de música està compost per les següents especialitats instrumentals: Guitarra, instruments de corda fregada; violí, viola, violoncel i contrabaix, instruments de vent-fusta; flauta travessera, oboé, clarinet, fagot, saxofon i dolçaina, instruments de vent- metall: trompa, trompeta, trombó i tuba/bombardí, percussió i piano.

L’ensenyament professional, que compta amb 158 matriculacions, permet dominar les tècniques avançades de la música i els instruments per a convertir-se en un músic professional. El pla d’estudis el componen les mateixes especialitats musicals que en elemental al qual se suma cant i comptant dolçaina amb un pla propi diferenciat de la resta d’instruments de vent.

El centre, recordem que és de titularitat municipal i compta amb alumnat de tota la comarca, està adscrit al Conservatori Professional de música “Guitarrista José Tomás” i subjecte, per tant, a les normes i indicacions de la Conselleria d’Educació dins dels Ensenyaments de Règim Especial que integra, entre altres, els ensenyaments de música.

El director del centre Juan Antonio Recuerda, destaca que: «El propòsit de tots els que integrem l’equip humà del centre no és un altre que ensenyar i gaudir de la nostra passió: la música, i fer participe al màxim nombre de persones possible al nostre voltant».

«El conservatori és un referent, no sols a Alcoi també ofereix un ensenyament musical de qualitat a alumnat de la comarca. Vull felicitar l’excel·lent equip docent que ha desenvolupat la seua labor pedagògica centrant-se en el desenvolupament de l’alumnat. Molts d’aquests músics segueixen la seua carrera a escala internacional portant el nom d’Alcoi i el del nostre conservatori per tot el món», ha destacat el regidor d’Educació, Alberto Belda.

D’altra banda, cal recordar que en el passat Ple Municipal es va aprovar instar la Conselleria d’Educació que assumisca les despeses del personal del conservatori i la seua gestió, ja que és la seua competència, i que construïsca en terrenys cedits per l’ajuntament un nou conservatori de música.

Send this to a friend