La Fira de Tots Sants de Cocentaina 2024 reforça la seguretat i la vigilància

Vigilància aèria, controls de trànsit i més de 500 efectius formaran part del dispositiu de seguretat especial per a l'edició de 2024.

La Fira de Tots Sants de Cocentaina 2024 reforça la seguretat i la vigilància
Reunió de la Junta de Seguretat, a l’Ajuntament de Cocentaina

El divendres passat, 11 d’octubre, es va celebrar la Junta Local de Seguretat en el saló de plenaris de l’Ajuntament de Cocentaina, amb l’objectiu de coordinar l’operatiu especial per a la 678a edició de la Fira de Tots Sants, que tindrà lloc de l’1 al 3 de novembre. Una de les novetats més destacades per a aquesta edició és el reforç de la seguretat estructural, amb noves exigències per als expositors i estands, així com un dispositiu de seguretat ampliat per a garantir una Fira segura i ben organitzada.

La reunió va estar presidida pel Subdelegat del Govern a Alacant, Juan Antonio Nieves, i va comptar amb la participació de representants de la Guàrdia CivilPolicia NacionalPolicia AutonòmicaPolicia LocalBombersCreu Roja i Protecció Civil, juntament amb membres de l’equip de govern de Cocentaina, encapçalats per l’alcalde Jordi Pla, la regidora de Fira Marcela Richart i el regidor de Seguretat Rubén Muñoz.

Juan Antonio Nieves, subdelegat del Govern, va destacar la importància de la col·laboració entre totes les forces de seguretat per a un esdeveniment tan important: “La col·laboració entre forces per a un esdeveniment que ens situa en el mapa de tot el país és fonamental per a protegir tota la ciutadania. Desitge que siga tot un èxit i avance que assistiré a la inauguració”.

En aquesta Junta es va destacar la necessitat d’un reforç especial en les estructures de la Fira, tenint en compte els fets ocorreguts l’any passat que davant el fort temporal de vent van obligar a paralitzar l’activitat habitual de la Fira durant unes hores. El nou contracte de muntatge d’estands exigeix un increment en la solidesa de les estructures per garantir la seguretat de visitants i participants. “Cocentaina és un poble segur i la Fira serà segura”, va assegurar l’alcalde Jordi Pla. “En aquesta Junta de Seguretat hem posat en comú quin és el pla de seguretat i convivència per a la Fira. Volem que siga una Fira ordenada i on la gent tinga la confiança que si passa alguna cosa, actuarem amb decisions basades en dades. La Junta és fonamental per coordinar-nos i posar en valor la gran feina de les forces de seguretat”.

La regidora de Fira, Marcela Richart, també va destacar l’efectivitat de la Junta i la confiança en el dispositiu: “Sentim el suport de les forces i cossos de seguretat. Pensem que tenim una Fira segura i ben organitzada. L’any passat, no ens va tremolar el pols per suspendre la Fira pel vent, i això demostra que prenem decisions encertades davant qualsevol situació”.

Per la seua banda, el regidor de Seguretat, Rubén Muñoz, va remarcar la solidesa del Pla d’Autoprotecció que s’ha vingut desenvolupant els últims anys: “L’any passat es va demostrar l’eficàcia d’aquest pla, i enguany comptem amb un dispositiu de més de 500 efectius. El dispositiu està fet a mida per a un esdeveniment tan particular com la Fira de Tots Sants. Esperem que no hi haja incidències, però, si es produeixen, la resposta serà coordinada i conseqüent”.

A més del reforç estructural, la Fira comptarà amb noves mesures de vigilància, com la vigilància aèria amb helicòpter, controls de trànsit més exhaustius i un dispositiu ampliat per garantir un entorn segur en tot moment. També es reforçaran els controls de trànsit, amb especial atenció a la prevenció de consum d’alcohol i drogues, i es mantindran actius els Punts Violeta per assegurar un entorn segur i respectuós.

Send this to a friend