L’humor més alcoià arriba amb ‘Un Geni amb molt mal genit’

El Quadre Artístic de l'ASJ representa hui i demà el sainet fester en el Teatre Salesians

L'humor més alcoià arriba amb ‘Un Geni amb molt mal genit’
Ángel Martínez i Isabel Balaguer, principals protagonistes, en un assaig. | QUIQUE REIG

L’enveja en la Festa, amb un toc exòtic. Això es veurà aquesta vesprada i demà en el sainet fester que ha preparat el Quadre Artístic de l’Associació de Sant Jordi (ASJ) per a Mig Any.

‘Un Geni amb molt mal genit’, original d’Emilio Carbonell, és l’obra triada per a pujar-la a l’escenari del Teatre Salesians.

Toni Martínez és el director del sainet, protagonitzat per Ángel Martínez (Salva) i Isabel Balaguer (Tere), encara que el director apunta que “tots tenen la mateixa importància”, sent un elenc de nou actors els que interpretaran aquesta reposició, que es va veure per primera vegada fa uns 15 anys, amb la gran Luisa Gonzálbez com ‘genia’: “teníem un problema que era buscar l’actriu que fera de genia, perquè té connotacions especials”, apunta l’autor del sainet, qui afig que “Luisa tenia un do que pocs el tenen. Ella eixia a escena i sense dir ni una paraula la gent reia, i quan li donaves un paper, per molt estrambòtic que fora, com és aquest, el brodava”.

Carmina Aznar és l’encarregada d’interpretar eixe paper: “Carmina té un altre do, que és el de la simpatia, li trau uns efectes que Luisa li treia d’altra banda”, detalla Emilio Carbonell.

A l’hora de triar l’obra per a Mig Any, Toni Martínez destaca que “aquesta em va agradar i estem traient-li punta. L’avantatge de fer una reposició és que veus les coses que pots millorar”.

DUES SESSIONS
Els assajos van començar al maig, el resultat dels quals es veurà aquesta vesprada, a les 20’30 hores i també demà a les 19’30 hores. En cas de quedar entrades disponibles, es podran adquirir a partir d’una hora abans en la taquilla dels Salesians, a un preu de 10 euros.

El director del sainet confia que la resposta del públic siga bona, encara que reconeix que “el sainet d’octubre és més problemàtic, a l’abril la gent està més predisposada a la Festa”.

L’autor del sainet, assenyala que aquest “tracta del tema més divulgat al nostre país, l’enveja”, i fa al·lusió a un refrany valencià: ‘l’enveja és molt lletja’, per a parlar sobre aquesta obra, en la qual es parteix de les enveges que pot despertar en uns altres que una persona siga capità.

Així, amb l’enveja com a fil conductor i en el context fester i el citat toc exòtic, ‘Un Geni amb molt mal genit’ es veurà en dues sessions aquests dies, cadascuna d’elles d’al voltant d’una hora i mitja de duració.

Advertisements

Send this to a friend