El judici de Domus Vi Alcoi conclourà aquest dijous

Nous perits, de la part demandada, descarten mala praxi per part del centre geriàtric

El judici de Domus Vi Alcoi conclourà aquest dijous
El geriàtric Domus Vi d’Alcoi. | ARXIU

Les declaracions del judici per les defuncions en Domus Vi Alcoi en les primeres setmanes de la pandèmia de la COVID-19 han finalitzat amb la vista de hui, que ha sigut molt més curta que les anteriors, finalitzant al voltant de les onze i mitja del matí.

Hui ha sigut el torn de perits aportats per Mapfre, els quals han tornat a descartar la mala praxi per part del centre geriàtric i han al·legat que es tractava d’usuaris als quals el coronavirus es presentava amb “molta mortalitat i severitat” per les seues condicions, parlant, una vegada més, de fragilitat.

De nou, s’ha fet al·lusió a la variabilitat dels protocols i al desconeixement que hi havia en eixos inicis sobre aquest virus, com afrontar-ho, o fins i tot com es transmetia.

Sobre el centre, s’ha afirmat en la vista de hui, la setena, que “no eren conscients del perill que existia amb eixa pandèmia” en els inicis d’aquesta, de cara a aplicar unes certes recomanacions o no, encara que sí que es tenia coneixement, a nivell generalitzat, de casos que ja s’havien detectat tant a Espanya com fora del nostre país.

Sobre possibles aïllaments, s’ha indicat que era recomanable establir zones “en funció de sospites de malaltia contagiosa”, però que fins que no es tinguera una PCR positiva, consideren que no era aconsellable reunir els ja positius amb els possibles, per si finalment els segons eren negatiu.

CONCLUSIONS DEL JUDICI
Després de set dies de declaracions, en jornades molt llargues i també tibants, el judici es reprendrà aquest dijous 10 –demà és festiu en la Comunitat Valenciana–, amb les conclusions per totes dues parts.

Notícies relacionades:

Advertisements

Send this to a friend