Cocentaina es posa en camí cap a la 678 edició de la Fira

El cartell de Leo Ferre anuncia ja un certamen que incorpora novetats

Cocentaina es posa en camí cap a la 678 edició de la Fira
El cartell de Leo Ferre, en el moment de ser presentat.

Avancen els preparatius per a celebrar la 678a edició de la seua Fira de Tots Sants de Cocentaina, que tindrà lloc en menys d’un mes.

Recentment es va dur a terme la presentació oficial del certamen al pati d’armes del Palau Comtal, on l’humorista Eugeni Alemany, qui també presenta diversos programes en la televisió valenciana À Punt, va ser el mestre de cerimònies per segon any consecutiu, generant gran expectació entre un públic que no va deixar passar l’oportunitat si es fes una foto amb ell res més finalitzar la gala.

Un dels moments més destacats de la vetlada va ser el descobriment del cartell anunciador, dissenyat per Leo Ferre, artista de Banyeres que va guanyar el concurs convocat per l’Ajuntament de Cocentaina per a tal efecte.

La seua obra, amb un fons roig intens, presenta una superposició del mapa de Cocentaina al costat de l’icònic logotip de la Fira “i en el seu interior veiem diversos elements que representen a aquest gran esdeveniment. Estic molt content perquè, donada la magnitud de la Fira, el cartell tindrà una gran repercussió estant representat en un ampli ventall de suports”, va destacar l’autor.

A més, es va presentar al compositor local Ignacio García Vidal, qui serà l’encarregat de llegir el Privilegi atorgat pel Rei Pere IV El Cerimoniós en 1346 , i mitjançant el qual s’autoritzava la celebració d’una Fira anual en la capital del Comtat.

Aquesta tasca l’efectuarà des dels balcons del Palau Comtal durant la inauguració oficial prevista per al matí de l’1 de novembre “és una responsabilitat que per a mi suposa tornar a retrobar-me amb la Fira, i viure-la amb tota la seua essència, després de molts anys estant fora del poble”, va postil·lar. La regidora de Fira, Marcela Richart, va compartir també algunes de les novetats previstes per a enguany, com el canvi d’ubicació del sector turístic al carrer Roger de Llúria i de l’àrea esportiva al carrer Colón.

L’alcalde Jordi Pla va tancar aquesta presentació felicitant tant l’autor del cartell com al lector del Privilegi pel seu paper destacat en aquesta edició. Finalment, va animar a tots a gaudir d’una Fira que coincidirà amb el pont festiu de Tots els Sants, la qual cosa ja augura una assistència a la Vila Comtal de més 500.000 visitants en quasi quatre jornades.

Send this to a friend