L’aura de les nits màgiques del Collao

Tres anys després, l'Alcoyano torna a jugar un divendres en horari nocturn, davant el Marbella

L'aura de les nits màgiques del Collao
Ferni, en una acció d’atac de l’últim partit a casa enfront de l’Alcorcón. | ALEX LETA

Si el Collao és especial per moltes coses, una d’elles és per l’ambient que es genera en els partits d’horari nocturn. No se sap realment perquè, però desprenen una aura especial, que els converteixen en peces úniques, quasi màgiques. El mateix Vicente Parras, que en sis anys en la banqueta de l’equip acumula experiències suficients per a avorrir, comentava que tenia molt fresc en la memòria aquell partit d’octubre de 2021 enfront de l’UCAM Murcia, que justament va ser l’últim que l’Alcoyano va disputar un divendres a la nit en el Collao.

Era la primera temporada de l’acabada de crear Primera Federació. A penes un mes abans, en la trobada inaugural del curs 2021/22 enfront d’un Betis Deportivo que va vindre amb José Lara en les seues files, ja es van viure emocions molt fortes en aquella estrena de l’Alcoyano un divendres a la nit, damunt a les 21’30 hores. Aquell debut es va saldar amb un gol de penal transformat per Jona en el temps de descompte.

Però caldria esperar a la referida trobada enfront de l’UCAM Múrcia quan el Collao es va convertir en una olla de pressió com a poques vegades s’ha vist després. “Va ser un espectacle, una nit increïble”, recorda Parras, qui reconeix que “seria màgic” repetir un partit com aquell, en referència al fet que el seu equip torna a jugar aquesta nit en horari nocturn.

Però Parras avisa, conscient que l’Alcoyano ve de donar-se de morros en Can Misses, on l’Eivissa va esborrar del camp als blanc-i-blaus. “Hem de ser nosaltres els qui ho provoquem amb el nostre joc. Si volem que s’encenga una altra vegada eixa metxa, caldrà recuperar el nivell d’activació que vam tindre enfront de l’Alcorcón. Qualitat tenim per a això”, va lliscar.

Després del vist contra l’Intercity i Alcorcón, va ser com pegar-se un tir en peus propi. El tècnic reconeixia que la derrota el preocupava fins a un cert punt, que el que realment li inquietava és la indefinició que demostra l’equip, capaç en tot just set dies de diferència de signar el seu millor partit del que portem de competició a perdre’s en la més absoluta mediocritat en Can Misses.

“Em preocupa que no siguem regulars ni un equip recognoscible. A Eivissa ens vam veure prompte superats i no vam tindre capacitat de reacció. Si volem estar a dalt hem d’aconseguir adaptar-nos a tots els escenaris. No podem pensar només a guanyar en el Collao”, va advertir el tècnic.

CALLEJÓN I BERNARDO, ESTRELES RIVALS
El Marbella ve (20’30 hores) de parar-li els peus al Mèrida, la revelació d’aquestes primeres jornades de lliga, amb José Callejón com a referència ofensiva. L’ex jugador del Real Madrid, Fiorentina i Nàpols, a més d’internacional amb Espanya, és una de les estreles de la Primera Federació després de desvincular-se del Granada, on va ser peça fonamental en l’ascens del quadre nassarita a Primera Divisió.

No és l’únic jugador important, el Marbella va incorporar aquest estiu al central colombí Bernardo, ex de Sporting i Girona amb més de 300 partits en el futbol professional. El quadre malagueny va guanyar en El Mirador d’Algesires (1-3) en l’únic partit que fins al moment ha disputat com a visitant. A casa, a més de derrotar al Mèrida, va véncer al RM Castella, va empatar amb el Fuenlabrada i va perdre amb el Ceuta, de moment el seu únic ensopecs.

“Ha sigut una setmana dura i em fa mal tot el que va passar per la gent que està amb l’equip. Em fot per tots eixos aficionats que pateixen amb nosaltres”, es va sincerar el tècnic que al seu torn va demanar calma: “No podem pensar que som invencibles quan guanyem, perquè quan perdem la baixada és molt gran”, va esgrimir.

Parres té a tot l’equip disponible. El normal és que hi haja canvis en l’onze, que podrien afectar la defensa i el centre del camp principalment. De la plantilla va parlar ahir Javi Antón, qui va assegurar que “sabem on hem de millorar”, per a després confessar que “hem de demostrar que hi ha hagut un canvi d’actitud, que es veja eixa arpa que va haver-hi davant el *Alcorcón. Hem eixir a demostrar qui vol guanyar el partit des del primer minut”.

Advertisements

Send this to a friend