La Fira de Tots Sants de Cocentaina ha donat el tret d’eixida a la seua 678 edició

Ignacio García Vidal, emocionat per assumir el paper de lector del Privilegi de la Fira de Tots Sants 2024, va destacar l’honor de representar a tots els socarrats en aquesta tradició centenària.

La Fira de Tots Sants de Cocentaina ha dado el pistoletazo de salida a su 678 edición
Descobriment del cartell de la Fira de 2024

La Fira de Tots Sants de Cocentaina ha donat el tret d’eixida a la seua 678a edició amb un acte de presentació celebrat al Pati d’Armes del Palau Comtal. L’esdeveniment va estar conduit pel conegut presentador de Sueca Eugeni Alemany, qui va aportar el seu toc d’humor i proximitat a la vetllada.

Durant l’acte, i sent un dels moments més esperats, es va descobrir el cartell oficial de la Fira 2024, obra de l’artista de Banyeres de Mariola Leo Ferre. “El cavall és el protagonista i la base del cartell”, va explicar Ferre, destacant aquest símbol central com a representació de la tradició i identitat de la Fira de Cocentaina.

També van participar en la presentació la Colla de Dolçaines i Tabals Mal Passet, que en aquest 2024 celebra el seu 25è aniversari; l’Associació d’Antics Recreadors 1900, que va aportar una nota històrica i tradicional a l’esdeveniment; i Andrés Perelló, director general de Casa Mediterráneo, qui va ressaltar la col·laboració amb la Fira per a aquesta edició amb l’espai cultural i expositiu el ‘Palau Mediterrani’, ampliant l’abast cultural i internacional de l’esdeveniment.

Un dels moments més emotius de la nit va ser la intervenció d’Ignacio García Vidal, qui serà el lector del Privilegi de Fira d’enguany. “M’emociona molt pensar que soc la veu que representa a tots els socarrats i que ens identifica des de fa 687 anys”, va expressar amb orgull el director d’orquestra. García Vidal va destacar que, com a contestà, “és difícil renunciar a la Fira”, subratllant la importància personal i col·lectiva d’aquest esdeveniment. Va concloure afirmant que llegir el Privilegi “és un privilegi molt valorat” i que ho viu “amb molta il·lusió, però també amb molta responsabilitat”.

Després de García Vidal, va prendre la paraula la regidora de Fira, Marcela Richart, qui va destacar que “cada edició de la Fira és una oportunitat per a seguir avançant sense perdre les nostres arrels”. La regidora va anunciar que la Fira començarà enguany la vesprada del dijous 31 d’octubre, a les sis de la vesprada, per compensar la suspensió temporal de l’any passat. També va presentar algunes de les principals novetats, com la Fira Màgica, amb espectacles de mags durant els tres dies, i va ressaltar la importància de la col·laboració amb Casa Mediterráneo per a fer la Fira “més internacional que mai”. Richart va concloure el seu discurs amb un missatge inspirador: “Sense por, somiem el futur de la nostra Fira”.

Finalment, l’alcalde de Cocentaina, Jordi Pla, va subratllar que la Fira de Tots Sants “ha evolucionat al costat de la gent, però mantenint sempre el seu origen”. En el seu discurs, va recordar que “la Fira és una història d’històries” que connecta generacions. Fent menció al poeta Vicent Andrés Estellés, va dir: “Assumiràs la veu d’un poble”, i dirigint-se a Ignacio García Vidal, va afegir: “Ara tu, Ignacio, assumeixes aquesta veu”.

L’acte va concloure amb la interpretació de l’Himne de la Fira a càrrec del pianista Mario Coloma, seguit d’un aperitiu preparat per les Mestresses de Casa, en un ambient festiu que promet una edició única que reunirà cultura, comerç i gastronomia, mantenint-se com un referent internacional.

 

Advertisements

Send this to a friend