Benifallim ja viu les seues festes

El pregó del divendres 27 marca el punt de partida d’uns festejos que es prolongaran fins al diumenge 29

Benifallim ja viu les seues festes
Danses a la plaça de Benifallim, durant una passada edició de les festes.

El municipi de Benifallim commemorarà aquest cap de setmana les seues festes patronals, en honor a Sant Miquel Arcàngel, el seu patró. Seran un any més unes celebracions emotives i summament tradicionals.

Els actes van començar unes jornades abans, en concret el dissabte 14 amb parc infantil en la plaça i el diumenge amb la XX campanya de concerts d’intercanvis musicals, ‘La Degollà’ i ‘Larraix’.

També el dissabte 21 va haver-hi parc infantil en la plaça i teatre infantil a la vesprada, ‘Aventura en el circo’.

Demà divendres, volteig de campanes a partir de les 12 hores. A la vesprada, últim dia de la novena,cercavila i recollida dels pregoners a càrrec de la Societat Musical de Penàguila i ‘La Degollà’.

Pregó i xupinàs anunciant l’inici dels dies grans de la localitat. La nit finalitzarà amb una deliciosa coca de tomaca i farina, sagnia i ball en la plaça amenitzada por una macro discomòbil.

ELS DIES GRANS
La jornada del dissabte 28 començarà prompte (8 hores) amb el Cant a l’Aurora a càrrec del grup de guitarres ‘No pares’, abans d’una xocalatada. Seguidament, cercavila i recollida d’autoritats i festers per a acudir a la solemne missa.

A la conclusió es cantarà l’himne de Sant Miquel, representada pel Grup de Cantors d’Alcoi. Ja al voltant de les 18 hores, concert de la Societat Musical Cultural de Penàguila i ofrena floral al sant. El dia finalitzarà amb un nou ball amb macro discomòbil.

Pel diumenge, dia de Sant Miquel, volteig de campanes per despertar tots els veïns, cercavila, nova missa i cant al patró. A continuació, menjar de germanor al carrer, teatre al carrer (‘Dragón al fuego’) i processó.

El dilluns, com és habitual, serà la missa de difunts, a partir de les 19 hores.

Send this to a friend