400 km por una buena causa

Quatre alcoians disputen una ultra a Cartagena i recapten 3.000 euros per a Coratge

400 km per una bona causa
Els quatre runners alcoians.

Quatre runners de la nostra ciutat, especialistes a devorar quilòmetres, van decidir unir esforços per una bona causa. La seua motivació va ser recaptar fons per a Coratge, l’associació de familiars i afectats amb dany cerebral, a través d’un repte esportiu, que no va ser un altre que participar el dissabte en la Backyard Ultra de Cartagena, una curiosa prova de resistència que té el seu origen als Estats Units i que es disputa en un circuit de 6,706 quilòmetres.

Quina és la raó d’aquesta distància? El seu creador volia completar 24 voltes amb la intenció d’aconseguir les 24 hores i així aconseguir recórrer 100 milles o 166 quilòmetres. Un format que la fan una disciplina única, perquè el participant ha de completar els 6,706 quilòmetres en una hora. Si sobrepassa eixe temps, queda eliminat, i si aconseguir eixa distància en menys temps, és el marge que té per a descansar abans de donar la següent volta. Si ho ha fet en 50 minuts, per exemple, té deu per a recuperar.

La prova acaba en el moment que queda un solo corredor. Es tracta d’una nova modalitat del trail running que a poc a poc va estenent-se al nostre país, convertint la seua pràctica en tot un exercici de resistència i estratègia. A Cartagena es van donar cita més d’un centenar de runners de tota Espanya, entre els quals estaven els alcoians Pablo Verdú, Nahum Llorens, Andrés Astrúa i Jacobo Martínez.

Els quatre van voler aventurar-se en aquesta nova disciplina amb una estimulació extra i per una bona causa. La seua motivació va ser plantejar-se aquest repte esportiu sabent que el seu esforç anava a ajudar a altres persones en la seua dura lluita diària. “Són pacients que necessiten teràpies presencials molt costoses econòmicament”, explica Pablo Verdú, entrenador personal i professional que tracta de millorar el dia a dia d’aquestes persones amb dany cerebral a través de l’entrenament esportiu.

Va ser així com va sorgir la campanya “Apadrina un quilòmetre” amb la qual s’ha va buscar atraure l’atenció perquè el màxim de gent col·laborara en aquest projecte solidari. “Al principi eren poc inclinats, no els convencia la idea d’eixir al carrer a demanar diners, quan el que s’estava pretenent era aconseguir una ajuda per a l’associació i les persones que pogueren tindre tractaments més dignes”, recorda Verdú.

Així va ser com es va començar a parlar amb els més reunits, familiars i amics, després es va ampliar el ventall a comerços i empreses locals, que han col·laborat aportant productes que han servit per a configurar díhuit lots, que es van sortejar alhora que es disputava la prova. Cada persona que decidia col·laborar amb un mínim de 2 euros apadrinava cada quilòmetres que realitzaven aquests quatre *runners solidaris.

En total han sigut 3.000 euros els recaptats. Els quatre van prendre part com a equip. Qui menys va recórrer, va fer 70 quilòmetres i qui més, es va anar fins als 108 i va estar 16 hores sense parar.
En total, van acumular 380 quilòmetres com a equip. “Estem molt contents, més que pel resultat esportiu, per la satisfacció d’haver pogut ajudar a aquestes persones. La gent ha respost col·laborant de la manera que podia i per a nosaltres ha sigut una motivació extra. No sé si això donarà pas a nous reptes, el temps ho dirà”, va confessar Pablo Verdú.

Send this to a friend