Una exposició exhibeix obres de Benlliure al Palau Comtal

És una iniciativa del Convent dels Pares Franciscans, que es podrà visitar fins al 13 d'octubre

Una exposició exhibeix obres de Benlliure al Palau Comtal
L’exposició va obrir les seues portes recentment al Palau Comtal.

La sala d’exposicions del Palau Comtal acull una mostra que ha acostat fins a Cocentaina un bon nombre d’obres del reconegut pintor valencià José Benlliure, una col·lecció en la qual Sant Francesc d’Assís és el protagonista.

Aquesta iniciativa l’ha promoguda el Convent dels Pares Franciscans de la Vila Comtal, en ocasió dels 800 anys de la fundació de l’ordre, i ha comptat amb el suport de l’Ajuntament a l’hora de facilitar el trasllat de les peces i fins i tot muntar tots els panells o documents que acompanyen als quadres en la seua exhibició al públic.

Sota el títol ‘800 anys vivint l’Evangeli. Sant Francesc d’Assís en la pintura de Benlliure’, el visitant podrà descobrir fins a 64 aquarel·les que ens endinsen en alguns dels moments més significatius de la vida del fundador de l’ordre “són unes làmines que van ser encarregades a Benlliure per l’orde franciscà amb l’objectiu d’il·lustrar el llibre «Sant Francesc d’Assís», publicat el 1926 per a commemorar el VII aniversari del sant, i amb el qual es pretenia destacar virtuts francisanas com la pietat, la humilitat, la caritat o la bondat universal.

L’artista, per a fer-ho possible, es va inspirar en els comentaris de Fr. Tomasso de Celano i el llibre de ‘Las Florecillas’ del mateix San Francisco”, detalla Fra Fernando Fuertes; Guardià del Convent contestà.

ACCÉS GRATUÏT
L’accés a l’exposició és gratuït i es pot veure fins al 13 d’octubre en horari de 10 a 13 i de 17 a 20 hores de dimarts a dissabte; i de 10 a 13 hores els diumenges.

La inauguració, que va reunir un bon nombre de persones, va estar presidida per l’alcalde de la capital del Comtat, Jordi Pla, i una àmplia representació de convents de la zona encapçalada per Fra Alberto T. Ramos, definidor a la província franciscana de La Immaculada a la qual pertanyen els frares que habiten a Cocentaina.

Send this to a friend