Ignacio García llegirà el ‘Privilegi’ de la Fira de Cocentaina i Leo Ferre dissenya el cartell

L'obra veurà la llum aquest divendres en la presentació oficial del certamen

Ignacio García llegirà el ‘Privilegi’ de la Fira de Cocentaina i Leo Ferre dissenya el cartell
Ignacio García Vidal i Leo Ferre.

Cocentaina ha iniciat ja el camí cap a la pròxima Fira de Tots Sants després que l’Ajuntament haja donat a conéixer el nom de dos dels protagonistes de la pròxima edició del Certamen.

D’una banda, destaca el compositor local Ignacio García Vidal, el qual serà l’encarregat de llegir el ‘Privilegi’ que va atorgar el Rei Pere IV El Cerimoniós en 1346 autoritzant la celebració d’una fira amb caràcter anual. Aquest acte tindrà lloc en el matí del divendres 1 de novembre, moment en el qual s’ha previst la inauguració oficial, i amb aquesta designació l’organització ret homenatge a una persona que ha portat el nom de la Vila Comtal per tot el món de la mà de la música.

Ignacio García Vidal ha dirigit importants orquestres, tant en el terreny nacional com en l’internacional, igual que està al capdavant d’Ensemble Casa Mediterrani amb el qual la Fira ha bastit ponts per a impulsar el projecte “Palau Mediterrani” que reforçarà el vincle entre l’esdeveniment i els costums mediterranis. També és l’impulsor del Simposi Trobada de Noves Tendències en Música i Educació (SENTME) que cada estiu converteix al municipi en referent de la música “és un orgull per a nosaltres comptar amb ell per a estrenar la Fira i la seua implicació en aquesta edició reforça els llaços entre aquesta cita tradicional amb la cultura”, manifesta la mateixa regidora de Fira, Marcela Richart,

Al costat de García Vidal destaca el dissenyador gràfic i escenògraf banyerense Leo Ferre, el qual ha guanyat el concurs del cartell anunciador de la convocatòria d’enguany.

INNOVACIÓ I TRADICIÓ
La seua obra, segons expliquen també des de l’organització, reflectirà l’esperit d’innovació i tradició que defineixen a la Fira de Tots Sants veient la llum aquest divendres 27 de setembre. Eixe dia, a les huit de la vesprada, el pati d’armes del Palau Comtal acollirà la presentació oficial de la 678 edició d’una Fira que en aquesta ocasió tindrà tres dies de duració duent-se a terme entre l’1 i el 3 de novembre.

Send this to a friend