Al quart partit va arribar la primera victòria de la temporada de l’Alcoyano

Els de Vicente *Parras estrenen el seu caseller de triomfs en l'Antonio Solana després de guanyar 0-2 amb gols de Mario Losada i Ferni, un en cada període

Al cuarto partido llegó la primera victoria de la temporada del Alcoyano
Los jugadores del Alcoyano celebrando el gol de Ferni a cinco minutos del final. Foto: CD Alcoyano SAD

A la quarta jornada ha arribat la primera alegria de la temporada. Si el partit del Murcia deixava moltes incògnites en l’horitzó, a més d’un cabreig monumental, amb Vicente Parras com la diana de totes les ires, després del derbi d’aquesta nit es pot dir que l’Alcoyano torna a ser eixe Mercedes que s’intuïa després de la forta inversió en el mercat estival i el tècnic blanc-i-blau recupera el crèdit que de sobte semblava estar pels sòls després d’un partit per a oblidar.

El que s’ha dit, ha tardat a arribar eixa primera victòria, però l’haver-la aconseguit en un camp i en un derbi on el Deportivo havia eixit escaldat les dues vegades que havia visitat l’Antonio Solana, es pot dir que s’assaboreix molt millor. El 0-2 és la justa recompensa al partit dels blanc-i-blaus, pletòrics en la seua arrancada amb el gol de Mario Losada als quatre minuts, i subtils en la seua definició, posant *Ferni el fermall perfecte a cinc del final.

Arrere quedaven tres jornades d’assaborir la fel d’estar per darrere en el marcador. Ha sigut en el quart partit de la temporada, en el derbi provincial enfront de l’Intercity, quan per fi l’Alcoyano ha pogut manejar els fils de la trobada amb el vent a favor, a més quan més fa mal, amb el xoc recentment començat.

Molt bé l’Alcoyano en els primers minuts, engabiant amb la seua pressió a l’Intercity, al qual li cremava la pilota perquè de seguida tenia a un blanc-i-blau pressionant. En una de les moltes pèrdues forçades amb les quals va arrancar la trobada, la pilota li cau a Pastrana en banda esquerra, el 14 marxa com una bala a la recerca de l’àrea contrària, el seu tret el rebutja Samu Casado i Mario Losada, exercint de 9 oportunista, marca a plaer en la seua estrena com a titular.

El que ha vingut després del 0-1 als quatre minuts ha sigut un Alcoyano que ha fet un pas arrere, circumstància que ha aprofitat e l’Intercity per a fer-se amb el partit. Un domini més fictici que productiu, provocant un desgast que els de Sandroni han acabat per pagar en els últims minuts de la primera part, on el seu equip s’ha vingut físicament a baix, tan contrari com el Deportivo, que ha vist flaquejar al seu rival i ha tornat a la càrrega com en l’arrancada de partit.

En el 43, Pastrana que és gos vell, a punt ha estat d’aprofitar una pèrdua de pilota de l’Intercity. El 23 no s’ho ha pensat dues vegades, ha disparat forta i a baix, on més fa mal als porters, obligant a *Samu Casat a lluir-se.

A continuació, un altre robatori de pilota, ara de Ferni, un altre al qual li costa poc mirar a la porteria rival, el madrileny ha alçat el cap i des de 25 metres s’ha tret un xut que ha convertit a Samu Casat en el millor jugador de l’Intercity en la primera part. En l’última jugada abans del descans, Mario Losada a la mitjana tornada ha buscat sorprendre però el tret se li ha marxat molt desviat.

A la volta de vestuaris, res ha sigut igual, amb tots dos equips amb peus de plom, arriscant el just i a la recerca d’eixa escletxa que els permetera alleujar la seua situació. En el 51, l’Intercity ha reclamat penal de Sergi López sobre Ñito. Un minut després, Emilio Nsué deixa arrere sobre Zequi Díaz, que es precipita i dispara alt i malament.

En el 54, volta a la càrrega del Deportivo, en una acció ben elaborada per part dels blanc-i-blaus, Pastrana sobre Albisua, que convertit en extrem, centra i Mario Losada no arriba per poc. Caldria esperar deu minuts per a veure una altra acció de perill de l’Alcoyano després d’una rematada de cap d’Imanol que no acaba veient porteria.

Un després, la millor oportunitat de l’Intercity fins a eixe moment, de nou amb Emilio Nsué com a actor principal, que a la mitjana tornada no enganxa bé però obliga a Manu García a lluir-se. Per a parada, més ben dit per a ‘paradón’, el de Samu Casat a tret de Ferni, ajustat al pal on ha aparegut la cama dreta del meta de l’Intercity per a desviar a córner i evitar el 0-2.

No ha arribat en aquesta acció, però sí en la següent, a cinc del final, després que l’Alcoyano ampliara el camp, obrira el joc a la seua banda esquerra on Farru ha vist bé la internada de Jon Rojo, el bilbaí ha enviat al cor de l’àrea, allí hi ha hagut un mal rebuig del central i Ferni arribant des de darrere, no ha perdonat i d’aquesta manera ha sentenciat el derbi amb una sabatada.

Si calguera posar un però al partit de l’Alcoyano seria per les targetes, fins a sis. Toca assaborir aquesta primera victòria i a partir de demà començar a pensar en el següent partit, que serà en el Collao enfront de l’Alcorcón, que en aquesta jornada ha perdut 2-3 a casa enfront de l’At. Madrid B, en un horari poc freqüent com és les tres i mitja de la vesprada d’un diumenge.

FITXA TECNICA

Intercity: Samu Casado. San Emeterio (58’ Mendibe), Andreu, Miki Codina, Mendibé, Zequi Díaz (58’ Eka Jiménez), Julio Gracia, Ñito, Sito (65’ Elady), Burlamaqui (75’ Álex Gil) i Emilio Nsué (75’ De Santis).

Alcoyano: Manu García, Sergi López (57’ Jon Rojo), Pichu Atienza, Borja Granero, Farru, Javi Antón, Imanol, Undabarrena (46’ Albisua), Ferni (87’ Andrés Rodríguez), Pastrana (72’ Dani Molina) i Mario Losada (57’ Lara).

Angelov Borisov. Va amonestar als visitants Undabarrena, Sergi López, Imanol, Borja Granero, Albisua i Lara.

0-1 (min. 4) Mario Losada. 0-2 (min. 85) Ferni.