La presentació de Lilia va iniciar la setmana dedicada a la Verge dels Lliris

Aquesta vesprada és el pregó en la parròquia de Sant Maure i Sant Francesc

La presentació de Lilia va iniciar la setmana dedicada a la Verge dels Lliris
La presidenta de l’Arxiconfraria entregant-li la revista al vicealcalde. | QUIQUE REIG

Alcoi es troba immersa en la setmana gran dedicada a la patrona, la Verge dels Lliris.

Així és després que en la tard-nit d’ahir es presentara una nova edició de la revista Lilia, la número 37 de l’època actual.

De nou, el saló Rotonda del Círculoe Industrial va albergar aquest acte, en el qual es va donar a conéixer aquesta publicació. La presidenta de l’Arxiconfraria de la Verge dels Lliris i també cronista i coordinadora de la revista, Reme Perelló, va ser l’encarregada d’explicar el contingut d’aquesta, anunciant major paginació, un total de 159 pàgines, que presenten una renovada imatge després de canviar la maquetació i fer una aposta pel visual amb una grandària més gran de les fotografies.

Perelló va explicar que Lilia repassa les activitats de l’Arxiconfraria i inclou diversos articles de col·laboradors. En la seua intervenció, la presidenta va remarcar el valor que té aquest treball, que tira avant cada any amb l’esforç de nombroses persones: “la impressió de revistes i de premsa escrita són un patrimoni molt valuós que cal defensar i potenciar”.

A més, va destacar un acte que es commemora enguany, que són els 360 anys de la troballa del tercer lliri en el paratge de la Font Roja, que data del 21 d’agost de 1664.

La portada és obra de Pablo Jiménez Rodríguez, alumne de l’Escola d’Art d’Alcoi. Per part seua, la imatge de la concòrdia també la signatura una alumna de l’EASD Alcoi, Emilia Navalón.

Reme Perelló va entregar un exemplar de la revista al vicealcalde, Àlex Cerradelo, qui va tancar l’acte després de la intervenció del ‘consiliari’ Jesús Fuentes.

La presentació de Lilia va iniciar la setmana dedicada a la Verge dels Lliris
Els premiats del concurs infantil de dibuix amb membres del jurat. | S. G. B.

ENTREGA PREMIS CONCURS I ALTRES ACTES
Com és habitual, la presentació va començar amb el lliurament dels premis als guanyadors del concurs de dibuix infantil celebrat divendres passat en l’Àgora, per part de les persones que van formar part del jurat i també de l’autor del cartell anunciador de la romeria d’enguany, Juan Pérez Miralles.

D’altra banda, quant a la resta de la programació de la setmana gran dedicada a l’alcaldessa perpètua d’Alcoi, aquesta vesprada (20 hores) serà el pregó en la parròquia de Sant Maure i Sant Francesc, enguany a càrrec de la germana procedent de Mataró María Fons Signats, i demà començarà el tridu en honor a la patrona d’Alcoi. La primera jornada estarà dedicada a la família i aprofitarà per a presentar les revistes Lilia digitalitzades des de 1952. La iniciativa és un obsequi del capità de la filà Abencerrajes, Indalecio Carbonell, i s’acompanyarà d’una exposició d’una selecció de números dels anys anteriors, que es podrà visitar a la Sala Ramón Castañer del Círculo Industrial, fins al 2 d’octubre.

Pot consultar la programació completa ací.

Send this to a friend