Arranca la programació de la Fira Modernista

Conferències, un taller de maquillatge i una exposició sobre il·lustració gràfica per a donar el tret d'eixida

Arranca la programació de la Fira Modernista
L’auditori de Fundació Mutua Levante acollirà la primera de les conferències. ARXIU

Alcoi ja compta els dies per a endinsar-se en l’ambient que envolta cada any la Fira Modernista, que arranca aquesta setmana ja amb diverses activitats introductòries, entre les quals figuren conferències, un taller de maquillatge, una exposició sobre il·lustració gràfica, així com una obra teatral dirigida al públic familiar. Tot això per a acabar la setmana amb l’estrena del curtmetratge ‘Insurrección’, en el Teatre Calderón.

La primera de les conferències serà el dimarts 17, a les 19’30 hores, en la Fundació Mutua Levante. Organitzada pel Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics (CAEHA), porta per títol ‘La Beneficència d’Alcoi, 1850-1920’. L’endemà serà el torn de ‘L’educació femenina, de la llar a la Universitat’, de la mà de la historiadora Keren Juan. Serà a les 19’30 hores, en l’Àgora.

El dijous 19 (17 hores) s’ha previst un taller de maquillatge per al modernisme, impartit per la perruquera i estilista Mª Rosa Pons. La jornada, que tindrà lloc en l’Àgora, va dirigida a dones de totes les edats i es requereix inscripció prèvia per a controlar l’aforament i garantir la participació.

Posteriorment (19’30 hores) s’inaugurarà en Mutua Levante l’exposició sobre la dona en la il·lustració gràfica de 1900, comissariada per José Luis Antequera.

Ja el divendres, el Centre Cultural serà escenari (18’30 hores) de la representació teatral ‘Contes de la selva’, dirigida per Gabriel Barrachina, que relaciona el modernisme alcoià amb la vida d’un emigrant que torna a la seua ciutat natal.

Convé recordar que en aquesta ocasió, les activitats s’estenen al llarg de dues setmanes, fins a la celebració dels dies grans de la Fira Modernista del 27 al 29.

Send this to a friend