Mauro Camáñez es converteix en el nou Sergent Major Moro

El segon classificat ha sigut Carlos Díaz Cortés

Mauro Camáñez es converteix en el nou Sergent Major Moro
Mauro Camáñez en el concurs celebrat aquesta vesprada. | S. G. B.

La Festa alcoiana té nou Sergent Major Moro: Mauro Camáñez Catalá.

Així s’ha decidit en el concurs celebrat hui en la filà Maseros, que s’ha allargat més de quatre hores, ja que s’havien presentat 14 candidats, nou homes i cinc dones.

Després de la primera ronda, en la qual tots els aspirants han desfilat amb Molí i Xorrador, d’Antonio Carrillos Colomina –l’obligatòria–, el jurat s’ha retirat per a deliberar els noms d’aquells que passaven a la segona, i que han sigut: Mauro Camáñez Catalá; Carlos Díaz Cortés; Antonio Mora Pastor; Diego Ortiz Cánovas; Nicolás Pérez Doménech; Gemma Carbonell Gisbert ; Xavier Ferrándiz de la Creu; i Rubén Catalá Abad.

Mauro Camáñez ha sigut l’encarregat d’obrir el concurs segons el sorteig pel qual s’ha establit l’ordre, i també de tancar-lo, ja que en la segona ronda, l’ordre és l’invers. En aquesta, la música triada, també a l’atzar, ha sigut Musical Apolo, d’Amando Blanquer Ponsoda.

Mauro Camáñez es converteix en el nou Sergent Major Moro
Carlos Díaz Cortés, segon classificat, durant el concurs. | S. G. B.

De nou, el jurat s’ha retirat i al seu retorn s’ha conegut el nom del segon classificat, Carlos Díaz Cortés, de la filà Magenta i del guanyador, Mauro Camáñez, de la filà Judíos.

En escoltar el seu nom, Camáñez s’ha tirat les mans en la cara, summament emocionat, i és que, era la tercera vegada que es presentava a un concurs per al càrrec de sergent, segons ha explicat després als mitjans de comunicació: “encara no m’ho crec, estic en un núvol. Porte molts anys darrere d’això, darrere d’aquest somni”.

És el darrer tro de la filà a la qual pertany: “quan em va dir el primer tro –Julio Villanova ‘Juli’, la primera condició que li vaig posar és que volia presentar-me a sergent, en eixe moment ja m’havia presentat a dos concursos”.

L’emoció no ha cessat en cap moment, ni en el propi Mauro Camáñez ni en totes les persones que han estat al seu costat en aquest camí, entre elles, la seua parella, Lara Ruiz, el seu germà, Aitor o Adrián Sarrió.

Mauro Camáñez es converteix en el nou Sergent Major Moro
Abraçada entre Mauro Camáñez i David Antolí. | S. G. B.

Un altre moment a destacar és quan ha rebut la llança –a mode de relleu– de mans de David Antolí, que s’acomiada del càrrec. Tots dos s’han fos en una emotiva abraçada i després han compartit la llança en la ‘entraeta’ que han liderat amb tots els candidats del concurs com ‘escuadreros’.

Per part seua, el president de l’Associació de Sant Jordi (ASJ), Paco García Carrillo, s’ha referit al certamen com “molt competitiu i molt participatiu. Havien 14 candidats, que d’una banda és bo perquè es veu que la gent té ganes, vol participar, però per un altre, potser cal plantejar-se alguna altra fórmula si continuem així”.

Així mateix, li ha donat l’enhorabona al guanyador, al nou Sergent Major Moro, Mauro Camáñez, i ha tingut unes paraules d’agraïment per al Sergent sortint, David Antolí: “ha sigut un gran Sergent, ha sigut un home de la casa, ens ha donat molta ajuda i es mereix les gràcies de tot cor”.

Mauro Camáñez es converteix en el nou Sergent Major Moro
El nou Sergent Moro, Mauro Camáñez, acompanyat de la seua gent. | S. G. B.

Send this to a friend