La normalitat va ser la tònica general en la volta a les aules a la comarca

L'inici del curs escolar s'ha anat materialitzant en els col·legis durant la setmana

La normalitat va ser la tònica general en la volta a les aules a la comarca
Benvinguda als alumnes en la plaça exterior del Sant Francesc d’Assís.

Dilluns passat es va materialitzar la tornada al col·le amb caràcter general en els diferents municipis de les nostres comarques de l’Alcoià i el Comtat. No obstant això, en molts centres educatius van optar per dur a terme eixe retorn a les aules de manera gradual al llarg de la setmana amb la finalitat d’afavorir una millor adaptació després de les vacances d’estiu; especialment dels més xicotets que entraven per primera vegada a les aules.

La normalitat va ser la tònica dominant i en el cas de Cocentaina més de mil estudiants van començar el curs 2024/2025 segons va informar l’edil d’Educació de l’Ajuntament; Berta Iñíguez. Per centre educatius, cal destacar que 60 corresponien a l’Escola Infantil Municipal, 212 al Col·legi Real Blanc, 318 al Col·legi Sant Francesc d’Assís que aglutina infantil, primària i secundària; 367 al Bosco i 397 a l’IES Pare Arques on s’imparteix ESO, batxillerat i formació professional.

Pel que fa a Muro també va transcórrer sense sobresalts aquest reinici de l’activitat docent i allí, tal com va explicar el regidor d’Educació, Fernando Picó, van anar 218 els alumnes que van començar en col·legi El Montcabrer i 554 en El Bracal mentre que de l’IES Serra de Mariola no es disposava de dades al tancament d’aquesta edició per estar encara en marxa el període de matriculació.

La tornada al col·le es va repetir en municipis xicotets com Alfafara o Gaianes on l’escola rural gana cada vegada més adeptes “moltes famílies opten per quedar-se ací, i fins i tot decideixen vindre a viure, motivats per l’educació de proximitat i individualitzada que rebran els seus fills en el col·le”, assenyalava Mateo Barrachina, director del CRA Mariola-Benicadell.

A aquest últim col·legi rural agrupat pertany també el centre educatiu d’Agres, però en aquesta localitat del Comtat, com a curiositat, van començar entrada la setmana pel fet que el dilluns coincidia amb l’últim dia de les festes patronals.

A Castalla i Onil ha començat sense incidències. En aquesta última localitat, informen fonts municipals, l’arrancada permet a l’Ajuntament implementar amb normalitat els seus programes de suport i activitats culturals destinades a la comunitat educativa.

Send this to a friend