Alcoi contra els delictes d’odi LGTBI+

La ciutat acull aquest dissabte un congrés en el qual hi haurà diverses conferències

Alcoi contra els delictes d'odi LGTBI+
Presentació del congrés d’aquest dissabte.

Aquest dissabte, Alcoi serà l’escenari del Primer Congrés LGTBIQ+ de la Comunitat Valenciana en un esdeveniment que sorgeix com a resposta al preocupant increment dels delictes d’odi i la falta d’igualtat de la dona dins del col·lectiu.

L’esdeveniment se celebrarà a la sala Àgora d’Alcoi durant tot el dia i, segons Àlex Cerradelo, regidor d’Igualtat, aquesta primera edició és només l’inici d’un projecte a llarg termini, ja que han quedat molts temes per abordar.

El congrés començarà a les 10 hores amb una ponència inicial que contextualitzarà les raons per les quals s’ha triat Alcoi com a seu. Després, Marta Lobera, migrant, metgessa i dona LTB, donarà la conferència inaugural centrada en el paper de la dona en el col·lectiu.

Una de les activitats principals serà una taula redona dedicada a les entitats de la Comunitat Valenciana, on es repassaran els 40 anys d’història del moviment LGTBIQ+. Participaran col·lectius com a Lambda, Colores de l’Horta, Queer Fest de Castelló i Crisalis.

El congrés inclourà també una conferència sobre teràpies de conversió impartida per Saúl Castro, advocat del Ministeri de l’Interior, i una altra sobre Chemsex. A més, l’alumna de l’EASD Paula Domínguez presentarà el seu treball de Fi de Grau titulat: ‘La curiosidad llevó respeto’.

Aquest congrés no sols pretén sensibilitzar i educar sobre aquests temes, sinó també convertir-se en un punt de trobada per al col·lectiu i les diverses entitats que el representen. Aitor Pla, president de l’organització Ponts d’Igualtat, destaca que aquest “ambiciós projecte” marca el començament del “curs de l’activisme” al setembre, obrint un espai de reflexió i debat crucial per al col·lectiu.

Advertisements

Send this to a friend