Pujada majoritària de l’atur a la comarca en finalitzar agost

A Alcoi hi ha 68 aturats més respecte al mes anterior i la xifra total ascendeix a 4.521

Pujada majoritària de l'atur a la comarca en finalitzar agost
Gràfic de l’evolució de l’atur a Alcoi. | FONT: LABORA

Increment majoritari de la desocupació a la comarca durant el mes d’agost. Així ho reflecteixen les estadístiques del Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Labora), donades a conéixer en aquests dies. Agost és un mes en què solen produir-se increments en la demanda d’ocupació. A Alcoi, s’han comptabilitzat 4.521 aturats en acabar el mes vacacional per excel·lència, 68 més que en el juliol passat. La pujada ha sigut major entre els homes, amb 43 treballadors més en cerca d’ocupació, per 25 dones. L’any passat la capital de l’Alcoià també va veure com pujava la desocupació, en aquella ocasió va ser major, ja que va pujar en 133 la xifra.

La situació actual, no obstant això, és molt millor que la de fa un any, ja que dels 4.521 aturats que ha donat a conéixer Labora, representen 232 demandants d’ocupació menys que fa un any.

Assenyalar que dos han sigut els sectors que en han ‘tirat’ negativament de la desocupació a Alcoi: construcció (+27) i serveis (+29).

A nivell de les comarques de l’Alcoià i el Comtat significar que l’increment registrat és de 194 aturats més respecte a finals del mes de juliol, la qual cosa situa la xifra total de desocupats en 9.752.

Per municipis, en la majoria ha augmentat la desocupació, donant-se la dada més significativa, a més d’Alcoi, a Castalla i Ibi, amb 33 i 25 aturats més, respectivament. Per sectors, en la ‘Muntanya’ l’atur s’ha vist incrementat en tots, excepte en agricultura i sense activitat anterior. Per sexes, en la zona s’ha donat un major equilibri que a la ciutat d’Alcoi, ja que s’han comptabilitzat 101 dones més i 93 homes.

Després de conéixer-se aquestes dades el sindicat UGT ha manifestat que durant els dos últims mesos l’electricitat, el gasoil i els aliments han donat una treva a la inflació, si bé afig que “els amplis marges sobre beneficis i el matalàs financer que presenta bona part del teixit empresarial han de donar pas a una baixada dels preus” i a seguir en “la senda del creixement salarial”.

Advertisements

Send this to a friend