Nou curs, noves il·lusions

Amb l’arribada del mes de setembre encetem un nou curs. Noves expectatives i les piles carregades per poder donar el millor de nosaltres en el treball, en la família, en els estudis… i, políticament, també. Obrim un nou curs polític que, per al Partit Socialista, és il·lusionant, ja que treballar per a les persones del teu poble és la millor satisfacció que podem tenir.

Com ja vam dir al principi de legislatura –i estem complint-ho–, el Partit Socialista es deixarà la pell en aquesta legislatura escoltant la ciutadania, fent pròximes a la gent les polítiques que, en definitiva, milloraran el seu dia a dia i el dels seus fills i filles. I ja hi ha molts exemples de projectes que hem anat acabant en aquesta legislatura i que estan fets pensant en la gent: la rotonda nord i les millores dels accessos als polígons industrials, l’aparcament de l’hospital, el de la Riba, les millores en el conjunt d’arbres de la ciutat i en el manteniment urbà, les millores en la neteja dels carrers, la tan demandada passarel·la de Cervantes…

Aquests només són alguns dels exemples; però, d’ací a pocs mesos, veuran la llum altres projectes que, en definitiva, aniran també en benefici de la ciutadania. El Partit Socialista, en contraposició a altres, sí que té un projecte de futur per a la ciutat. Pensant en la gent, augmentant partides importants com les de benestar social, esports, infraestructures i manteniment… I l’aplicació d’aquestes polítiques té resultats, perquè, malgrat que alguns s’esforcen diàriament a pintar-nos una ciutat negra i sense futur, Alcoi progressa. I progressa perquè hi ha més gent treballant que fa 15 anys, perquè la taxa de pobresa és la més baixa la província d’Alacant, perquè cada vegada tenim més empreses que augmenten la facturació anual i perquè la població està augmentant: tots aquests indicadors ens diuen que anem per bon camí. Som conscients que tenim algunes tasques pendents, com per exemple la de millorar el manteniment i la neteja de la ciutat o augmentar les zones verdes de la ciutat que tanta falta fan a l’estiu i que prompte millorarem amb la plantació d’arbres gràcies al projecte Alcoi BioUp!

En açò és en el que estem centrats els socialistes diàriament. I esperem que, en aquest curs que encetem, el Partit Popular se sume a construir un Alcoi en positiu, perquè la seua trajectòria, fins ara, ha sigut la de desprestigiar la ciutat a qualsevol preu i la de retallar des de la Diputació i la Generalitat totes les partides possibles, tant a l’Ajuntament com a les entitats. Ací rau la diferència: mentre que l’Ajuntament augmenta partides, ells en retallen; mentre els socialistes treballem colze a colze amb el teixit associatiu per construir una ciutat millor, el Partit Popular embruta la seua imatge.

En aquest curs que comencem, els demanem que se centren en la ciutat i que, d’una vegada, ens diguen quin projecte de ciutat volen. Treballar a curt termini, fent vídeos del que es trenca, del que està brut o dels gots que deixa la gent a les finestres, és molt fàcil. El que realment és difícil és dir quin model de ciutat volen construir.

A la resta d’alcoians i alcoianes, els desitgem una bona tornada després de les vacances i els emplacem a seguir construint una ciutat de convivència i progrés com és Alcoi.

JORDI MARTÍNEZ. Secretari general del PSPV-PSOE

Send this to a friend