El curs arranca per a 15.000 estudiants amb la vista posada en les millores dels centres

Es preveu que en les pròximes setmanes isca a licitació la redacció del projecte d'ampliació i renovació del Pare Vitòria

El curs arranca per a 15.000 estudiants amb la vista posada en les millores dels centres
L’alcalde, el regidor i el vicealcalde, durant la seua visita d’aquest matí. | S. G. B.

El curs escolar ha començat hui per a al voltant de 15.000 estudiants a Alcoi, comptant des d’Infantil fins a la formació universitària, segons la dada oferida per l’alcalde, Toni Francés.

“És un dia de nervis, d’emocions i de retrobaments”, ha assenyalat Francés, en la seua visita al CEIP El Romeral al costat del vicealcalde, Àlex Cerradelo, i al regidor d’Educació, Alberto Belda.

‘In situ’ han vist el retorn a les aules en el citat centre educatiu i han parlat amb la nova directora, Patricia Fernández, que s’ha estrenat en el càrrec.

El curs arranca per a 15.000 estudiants amb la vista posada en les millores dels centres"Es un día de nervios, de emociones y de reencuentros", ha señalado <strong>Francés</strong>, en su visita al CEIP El Romeral junto al vicealcalde, <strong>Àlex Cerradelo</strong>, y al concejal de Educación, <strong>Alberto Belda.</strong>

'In situ' han visto el <strong>regreso a las aulas en el citado centro educativo</strong> y han hablado con la nueva directora, <strong>Patricia Fernández</strong>, que se ha estrenado en el cargo.

La comitiva municipal ha recorrido, junto a Fernández, parte de El Romeral, <strong>visitando algunas de las aulas de los más pequeños</strong>, a quienes les han preguntado por la 'vuelta al cole' y también por el verano.

Tanto Francés como Cerradelo han coincidido en <strong>reivindicar a la conselleria de Educación el "cumplimiento de sus obligaciones"</strong>, que pasa, entre otros asuntos, por<strong> acabar con las obras de mejora pendientes</strong>: "en el caso de El Romeral, tienen que autorizar la caldera para la calefacción, nuestra intención es hacer las obras antes de que llegue el invierno, pero todavía no tenemos los permisos. En este mismo centro hay un patio inutilizado porque hubo desprendimientos en la fachada. La obra corresponde a la conselleria y llevamos más de un año exigiendo que actúe para poder garantizar el normal funcionamiento del centro y no tenemos respuesta", ha señalado el primer edil.

Por su parte, el vicealcalde ha recriminado que <strong>"cuando les interesa" actúan rápidamente, ejemplificando la ley acerca del impuesto de sucesiones</strong>, que se produjo "a los pocos meses de entrar a gobernar" en la Generalitat.

"Hay centros que <strong>hasta el pasado viernes no sabían si iban a estar limpios</strong>, aunque la Generalitat tenía conocimiento desde agosto de la renuncia de la empresa", ha destacado Àlex Cerradelo.

<strong>OBRAS PARE VITÒRIA</strong>
Por otro lado, Toni Francés, ha anunciado que, tras <a href="https://www.elnostreciutat.com/es/sacan-a-licitacion-la-reforma-y-ampliacion-del-andreu-sempere/" target="_blank" rel="noopener">sacar a licitación las deseadas obras del Andreu Sempre</a>, se prevé que en las próximas semanas se saque a <strong>licitación la redacción del proyecto de ampliación y renovación del IES Pare Vitòria</strong>: "es una reforma muy esperada y deseada", ha señalado el alcalde.
Patricia Fernández, nova directora de El Romeral, al costat de la comitiva municipal. | S. G. B.

La comitiva municipal ha recorregut, al costat de Fernández, part de El Romeral, visitant algunes de les aules dels més xicotets, als qui els han preguntat per la ‘tornada al col·le’ i també per l’estiu.

Tant Francés com Cerradelo han coincidit a reivindicar a la conselleria d’Educació el “compliment de les seues obligacions”, que passa, entre altres assumptes, per acabar amb les obres de millora pendents: “en el cas de El Romeral, han d’autoritzar la caldera per a la calefacció, la nostra intenció és fer les obres abans que arribe l’hivern, però encara no tenim els permisos. En aquest mateix centre hi ha un pati inutilitzat perquè va haver-hi despreniments en la façana. L’obra correspon a la conselleria i portem més d’un any exigint que actue per a poder garantir el normal funcionament del centre i no tenim resposta”, ha assenyalat el primer edil.

Per part seua, el vicealcalde ha recriminat que “quan els interessa” actuen ràpidament, exemplificant la llei sobre l’impost de successions, que es va produir “als pocs mesos d’entrar a governar” en la Generalitat.

“Hi ha centres que fins divendres passat no sabien si anaven a estar nets, encara que la Generalitat tenia coneixement des d’agost de la renúncia de l’empresa”, ha destacat Àlex Cerradelo.

OBRES PARE VITÒRIA
D’altra banda, Toni Francés, ha anunciat que, després de traure a licitació les desitjades obres de l’Andreu Sempre, es preveu que en les pròximes setmanes es traga a licitació la redacció del projecte d’ampliació i renovació de l’IES Pare Vitòria: “és una reforma molt esperada i desitjada”, ha assenyalat l’alcalde.

Advertisements

Send this to a friend