L’Alcoyano ha sigut un Mercedes amb motor de Seat Panda

El Deportiu cau 0-3 enfront del Murcia, en un partit amb molts canvis de rumb i de desgràcies

Real anotando de penalti el 0-1, resultado con el que se ha llegado al descanso. Foto: Alex Leta.

L’Alcoyano ara mateix és un Mercedes amb motor de Seat Panda, o almenys és el que es va vendre en pretemporada, on es va anunciar que s’havia confeccionat una plantilla pensant en el play-off d’ascens, però de moment aquest equip no ‘carbura’ i el pitjor és que damunt s’ha emportat aquesta nit una bona rebolcada després de caure 0-3 enfront d’un Múrcia. El major mèrit del conjunt visitant ha sigut aprofitar les misèries dels de Parras, que en aquest partit han sigut bastants.

Igual ve bé aquesta cura d’humilitat, ara que està començant tot, que algú baixe dels núvols i pose en el seu veritable lloc a l’Alcoyano. Parras segueix sense donar amb la tecla i el partit contra els granes ha sigut un bon exemple, amb massa canvis de rumb en una mateixa trobada que igual ha acabat per confondre a una plantilla que no acaba de confiar amb les seues idees.

D’inici, canvi de dibuix tàctic, el tècnic ha apostat per un 3-4-2-1, amb tres centrals (Primi, Pitxi Atienza i Borja Granero), Antón i Jon Rojo en banda, en el doble pivot Imanol i Eneko amb un trident ofensiu compost per Pastrana, Ferni i Niang.

Després d’uns primers minuts de tanteig, amb un Múrcia arriscant el mínim, ha sigut l’Alcoyano qui s’ha agarrat amb més força al partit recolzat per les més de 1.800 ànimes que no han deixat de rugir des del primer minut.

Als huit minuts, Eneko ha buscat sorprendre des de lluny, una ocasió que ha marcat el despertar del Deportivo. Amb el partit guanyant en ebullició, Larrea ha connectat una volea des de la frontal, en la seua trajectòria la pilota ha acabat per tocar en un rival i després de colpejar en el pal, l’acció ha acabat en córner.

Dues fogonades que han sigut l’excepció, ja que el partit s’estava dilucidant en el centre del camp, on el Múrcia ha sabut moure millor les seues bases, sobretot arran d’avançar les seues línies i pressionar l’eixida de la pilota de l’Alcoià.

Ací han aparegut els dubtes del Deportivo, sobretot a l’hora de desplegar-se en atac, circumstància que han aprofitat els granes per a guanyar metres i confiança. El que ningú volia, ha acabat per arribar, repetint-se la història dels partits contra Algesires en l’estrena de lliga i Recre en el Nou Colombí, amb els blanc-i-blaus una altra vegada a remolc i per darrere en el marcador.

Una acció que aparentment no comportava massa perill, quasi en el vèrtex de l’àrea, Primi s’ha excedit de revolucions en voler disputar una pilota aèria a Pedri Benito i el col·legiat no ha dubtat a assenyalar el punt penal.

Era el minut 36 i Real no ha fallat, a la dreta de Manu García, qui ha endevinat les intencions del 22 grana, però no ha arribat a tocar-la, pujant així el 0-1. La primera part no ha donat per a més i la segona ha començat amb novetats en l’onze del Deportivo, Parras ha recuperat el seu clàssic 4-4-2 amb les entrades de Farru i Lara per Primi i Jon Rojo.

Res més començar, en el segon minut, primer avís, pilota a l’àrea després del servei un servei de falta que li ha costat la groga a Real, Niang aconsegueix connectar de cap però la pilota acaba a les mans de *Gazzaniga.

Primera desgràcia

Seguidament ha vingut la jugada desgraciada de Manu García, qui en el seu intent per buidar un llançament de falta de Kadete al primer pal, el que fa el meta andalús és introduir la pilota en la seua pròpia porteria, pujant així el 0-2 en el minut 51 davant la incredulitat d’un Collao que ha emmudit.

En plena desfeta blanc-i-blava, una passada arrere ha desencadenat una fallada darrere d’un altra, de nou Manu García ha tornat a fallar i Carrillo, després de regatejar al meta andalús, ha signat el 0-3 a porteria buida, un resultat tan escandalós com vergonyós producte d’un partit de despropòsits dels blanc-i-blaus.

Caldrà tirar mà a l’hemeroteca per a trobar un resultat tan inflat en el *Collao i amb Parres com a tècnic, si és que hi ha hagut algun, camí ja de la seua sisena temporada consecutiva. Més que la derrota, dolorosa per descomptat, és la sensació de debilitat que deixa l’equip, que es queda amb dos punts de nou possibles i el diumenge que ve li toca rendir visita al *Intercity, que ahir arrancava un empat en el Ric Pérez.

Fitxa tècnica:

Alcoyano: Manu García, Primi (46’ Farru), Atienza, Borja Granero, Antón, Eneko, Jon Rojo (46’ Lara), Pastrana (76’ Mario Losada), Ferni (61’ Cristian) i Niang (61’ Celou)

Murcia: Gazzaniga, David Vicente (79’ Boateng), Alberto González, Jaso, Kadete, Real (65’ Raúl Alcaina), Yriarte, Larrea (79’ Pedro León), Loren Burón, Pedro Benito (70’ Moha) i Carrillo (70’ Saveljich))

Árbitre: Cambronero González (Castellà-Manxec). Va amonestar als locals Primi i Atienza i al visitant Real

Gols: 0-1 (min. 36) Real, de penal. 0-2 (min. 51) Kadete. 0-3 (min. 65) Carrillo.