Unes jornades de divulgació situaran a Cocentaina com a epicentre del barroc

La cita es durà a terme els pròxims 13 i 14 de setembre

Unes jornades de divulgació situaran a Cocentaina com a epicentre del barroc
Presentació de les Jornades.

Cocentaina acull la setmana vinent unes jornades de divulgació del barroc que pretenen posar en valor l’important patrimoni que en aquesta matèria posseeix el municipi, un autèntic tresor artístic que és especialment visible en el Monestir de la Mare de Déu del Miracle, gràcies a la col·lecció de quadres del pintor napolità Paolo de Matteis que allí es guarda. La iniciativa compta tant amb el suport de l’Ajuntament de la Vila Comtal com de la Universitat d’Alacant, i una dels artífexs de la mateixa és la Pia Unió de la Verge del Miracle. “Amb motiu del V Centenari del miracle de la nostra patrona es van fer els primers passos per a celebrar a Cocentaina un congrés internacional del barroc, però la pandèmia va impedir que poguera tirar avant. Ara s’ha représ el projecte i això és l’embrió d’un projecte futur de major transcendència”, va comentar Joanjo Llorens durant la presentació de l’esdeveniment i en representació de l’entitat que organitza els festejos en honor a la Mareta.
Les jornades arrancaren el dia 13 i inclouen un ampli ventall de conferències amb la participació de primeas espases i experts en art com Víctor Marco, director del Departament de Pintura Antiga i del segle XIX de la casa de subhastes Ansorena. La programació inclou així mateix col·loquis, visites al Monestir de les Clarisses a càrrec de les restauradores del IVCR+I Inma Ribelles i Rosa Román, una ruta guiada pel patrimoni barroc de la capital del Comtat i fins i tot un concert de música barroca al pati d’armes del Palau a les 21:00h del divendres “són activitats que no sols van dirigides a experts, personal docent o estudiants, sinó també per a tot el poble així que esperem que tots els contestans que ho desitgen s’animen a participar”, va apuntar Paco Payà, edil de Patrimoni. Per part seua, la Universitat d’Alacant va manifestar el seu total suport a aquesta proposta que aspira a ser un futur congrés internacional.

Agermanament
Cal destacar que en el marc de les jornades es materialitzarà l’agermanament de Cocentaina amb la localitat italiana de Piano Vetrale, lloc de naixement de Paolo de Matteis. Ja a principis d’agost va ser allí una delegació contestana per a pintar un llenç al costat de la casa natal de l’artista en el qual es van plasmar elements representatius de tots dos municipis.

Advertisements

Send this to a friend