Mazón: “Comença el curs escolar de la llibertat”

El cap del consell afirma que per primera vegada en la Comunitat Valenciana totes les persones poden escolaritzar als seus fills i filles des dels 0 anys

Mazón repassant l’actualitat a través d’algunes de les capçaleres de l’APCV.

El president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, ha rebut en el Palau de la Generalitat a l’Associació de la Premsa Comarcal Valenciana. El cap del Consell va atendre, amb proximitat i sense filtres, les 12 capçaleres que conformen la societat de mitjans de comunicació de proximitat i va contestar a les qüestions que els diversos directors i directores li van formular.

– Quins són els eixos fonamentals del seu govern i quins canvis destacaria del primer any de legislatura?

– Estic en un moment d’extraordinària il·lusió per la meua part per la posada en marxa del nou curs escolar, per a mi el curs escolar de la llibertat. Per primera vegada en la Comunitat Valenciana totes les persones poden escolaritzar als seus fills i filles des dels 0 anys. Per a mi és una revolució social en la Comunitat Valenciana. Unes 75.000 famílies van a poder escollir estos dies la gratuïtat absoluta. Enguany la universalitat de l’educació serà una realitat. A alguns se’ls va omplir la boca parlant d’una educació universal i no podia ser universal si no era per a tots, era impossible. Ara podran triar si volen escolaritzar als fills en un centre públic, concertat o privat, si en un centre municipal o d’un altre tipus… absolutament gratuït. Això significa conciliació, corresponsabilitat, competitivitat però, sobretot, universalitat. I serà en un curs on també tornarà la música a l’Educació Secundària Obligatòria, cosa que el Botànic va suprimir. Que en una comunitat com la nostra s’oblidem de la música crida molt l’atenció. A més, este curs serà el de la Formació Professional. La nova FP i la FP dual aplega d’una manera revolucionària.

Per altra banda, hem convertit la Comunitat Valenciana en la comunitat amb més desgravacions fiscals per a rendes baixes de tota Espanya.

– Com qualificaria les actuals relacions amb el partit Ens Uneix? Quina valoració fa del primer any del pacte a la Diputació de València? 

– No sé si té futur o no, això serà una qüestió que decidiran els ciutadans. El que sí que sé és que el partit municipalista per excel·lència en la Comunitat Valenciana és el Partit Popular, és el partit que es construeix de baix cap a dalt. El PP en el seu ADN té el municipalisme, independentment que hi haja un pacte de govern en la Diputació o tinguem una bona relació amb l’Ajuntament d’Ontinyent, com amb altres ajuntaments. Insistisc que sí que faig per a tots, no com Joan Baldoví. A partir d’ahí, els projectes de cada partit són legítims i cal respectar-los.

 –Se senten més còmodes sense Vox en el govern?

– Nosaltres dialoguem amb tots, no ha canviat absolutament res. Amb Vox parlàvem amb el govern i ara ho farem de la mateixa manera. Igual que amb Compromís i el PSOE. Si ens porten alguna proposta interessant la tindrem en compte i la tirarem avant si són bones. No tinc cap inconvenient en eixe aspecte. Anem a donar suport a la llei de Compromís sobre accessibilitat universal. La meua obligació és treballar per a tots els valencians i valencianes. Hem d’aplicar polítiques estables.

– Els mitjans que utilitzem el valencià com a llengua per a transmetre el missatge som necessaris per a normalitzar el nostre idioma autòcton, però necessitem el suport de les institucions per a poder existint. Continuarà el seu govern donant suport al valencià en els mitjans amb ajudes i campanyes, tan necessàries per a nosaltres?

Per suposat que donarem suport i anem a tractar d’augmentar el pressupost per a promocionar el valencià, que és justament el contrari que la imposició. Creiem que el paper que fan els mitjans com els vostres són fonamentals per a mantenir la llengua, ja que feu arribar les notícies més properes en la llengua pròpia. Crec molt en el que feu pel que fa al municipalisme i el tracte proper.

> El Nostre publicarà la totalitat de l’entrevista en l’edició del periòdic del proper 13 de setembre. 

Advertisements

Send this to a friend