El nou ecoparc canvia d’ubicació a instàncies del Consorci

L'Ajuntament ja té alternativa en una parcel·la situada molt a prop

El nou ecoparc canvia d'ubicació a instàncies del Consorci
Al fons, i envoltada per un mur, la parcel·la cedida encara a la Generalitat on es vol traslladar l’ecoparc. LUCIO ABAD

L’ecoparc d’Alcoi es traslladarà pròximament a la Beniata, però no serà als terrenys on, fa tres anys, es va anunciar que destinarien per a les instal·lacions, situades actualment en l’inici del Camí. En l’estiu de 2022, l’Ajuntament alcoià formalitzava la cessió d’aquesta parcel·la al Consorci Terra, encarregat de gestionar els ecoparcs a les comarques de L’Alcoià, El Comtat i L’Alacantí.

Una mica més d’un any després i després de les eleccions municipals i autonòmiques, aquesta entitat de gestió de residus va canviar de composició, comunicant posteriorment al consistori alcoià el seu desacord amb l’emplaçament triat, principalment per l’elevat cost que anava a suposar l’adequació de la parcel·la, pròxim a dos milions d’euros. És llavors quan el Consorci Terra insta l’Ajuntament a buscar altres terrenys on poder reubicar l’ecoparc municipal.

L’alternativa plantejada és una parcel·la situada a pocs metres de l’anterior, en el polígon La Beniata, a esquena de les indústries que donen al carrer Alacant. Segons explica la regidora de Medi Ambient, Tere Sanjuán, es tracta d’un espai que va ser cedit en el seu moment a la Generalitat Valenciana per a dedicar-lo al parc de bombers forestals, per la qual cosa serà necessari revertir la titularitat dels terrenys, perquè siguen de nou municipals i transferir-los llavors al Consorci Terra. La petició, tal com indica Sanjuán, va ser formulada ja fa mesos, estant a l’espera ara des formalitze el tràmit.

Convé recordar, no obstant això, que a la fi d’enguany acaba la contracta amb Acteco, l’empresa de gestió de residus d’Ibi que té adjudicat actualment el servei de l’ecoparc municipal, de manera que de no arribar a temps amb la tramitació administrativa i l’adequació de les noves instal·lacions, caldria prorrogar el contracte amb la concessionària.

Respecte al futur de l’actual ecoparc del carrer Camí Caseta Albors, situat en un solar de propietat municipal, encara està per definir. En tot cas, amb el projecte de trasllat d’aquest servei es complirà també amb una de les demandes dels veïns del barri on es troba, molt prop dels habitatges del Camí. Cal assenyalar que en repetides ocasions s’han denunciat robatoris i situacions d’inseguretat, arribant a produir-se incendis, com també molèsties per brutícia i sorolls.

L’any passat, els alcoians van depositar un total de 2.434 tones de residus en l’ecoparc municipal al llarg de tot 2023, la qual cosa suposa prop de set tones diàries.

Advertisements

Send this to a friend