La DGT denuncia cinc delictes penals a Alcoi

Per conduir sota els efectes de l'alcohol i tinença i consum de drogues

La DGT denuncia cinc delictes penals a Alcoi
Agents de la Policia Local durant un dels controls.

Els controls realitzats la setmana passada a Alcoi en el marc de la campanya de la Direcció General de Trànsit (DGT) s’han saldat amb diversos delictes penals comeses per conductors, com també sancions administratives imposades per diferents motius, però la majoria per positiu en alcoholèmia. En total, la Policia Local va dur a terme 357 controls a vehicles.

Detalladament, va haver-hi quatre alcoholèmies penals, és a dir, que la taxa d’alcohol en aire espirat era superior a 0,60 mil·ligrams per litre, quan el màxim permés és 0,25, això és, més del doble com a mínim. Així mateix, es van registrar sis denúncies administratives també per conduir sota els efectes de l’alcohol, en aquests casos per superar el 0,25 sense depassar el límit de 0,60 que marca la diferència entre falta i delicte. A part, es va comptabilitzar un delicte penal i quatre faltes administratives per drogues.

Convé recordar que, per a delictes penals, es contemplen penes de tres a sis mesos de presó, treballs en benefici de la comunitat, o multes econòmiques. En tots els casos s’estableix la retirada del carnet entre un i quatre anys.

Sense carnet o sense punts
Encara que la campanya de la DGT estava centrada en alcohol i drogues, en els controls també es van detectar altres infraccions que seran igualment sancionades. D’una banda, es van denunciar tres delictes per conduir sense carnet, dels quals, una persona tenia tots els punts retirats i les altres dues, ni tan sols s’havien tret el permís. A més, un conductor tenia el carnet caducat i un altre, estava en possessió d’un permís obtingut a l’estranger que no havia sigut canviat de manera corresponent a Espanya.

Finalment, va haver-hi també una denúncia a un conductor per no tindre l’assegurança obligatòria.

Send this to a friend