Nomenen Rafa Briet nou director de Cooperació Autonòmica

El contestà era cap de gabinet de Política Territorial en el Ministeri

Nomenen Rafa Briet nou director de Cooperació Autonòmica
Rafa Briet va ser alcalde de Cocentaina entre 2007 i 2015.

El contestà Rafael Briet inicia una nova etapa en la seua trajectòria política després d’haver sigut nomenat com a director general de Cooperació Autonòmica i Local del Govern central. Aquesta responsabilitat arriba després que des de principis d’enguany Briet exercira com a cap de gabinet del secretari d’Estat Arcadi España, en el Ministeri de Política Territorial, càrrec que va assumir al gener després d’un breu periple per la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, com a gerent.

Briet afronta ara aquest nou repte en el qual haurà d’exercir diverses funcions. “D’una banda, està continuar fomentant les relacions bilaterals del Govern d’Espanya amb les diferents comunitats autònomes, però també dur a terme els traspassos de funcions i serveis acordats en les comissions mixtes. A més, actuem com a interlocutors amb les administracions locals sent organisme intermedi a l’hora de dur a terme la gestió de diversos Fons Europeus que sumen una important inversió de diversos milions d’euros per als pròxims anys”, destaca.

Cal recordar que Rafa Briet va iniciar la seua carrera en l’àmbit polític a l’Ajuntament de Cocentaina, on a la fi de la dècada dels noranta i principis del 2000 va ser regidor d’àrees com a Urbanisme, Festes o Fira en diversos dels executius municipals liderats per Josep Marset. En retirar-se aquest últim de la primera línia de la política, Briet va ser proposat per a encapçalar la llista dels socialistes contestans en 2007, guanyant els comicis i sent després alcalde durant dues legislatures fins a 2015.

Més tard, amb la formació del Govern del Botànic en la Generalitat Valenciana, va passar a ser diputat autonòmic, director general d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana o sotssecretari de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat entre 2019 i 2023.

Send this to a friend