Triats els participants en el pròxim Certamen Coral de la Fira

La cita tindrà lloc el pròxim 9 de novembre a Cocentaina

Triats els participants en el pròxim Certamen Coral de la Fira
Imatge d’arxiu de la passada edició del certamen.

Després de les Festes de Moros i Cristians, comencen a intensificar-se els preparatius per al pròxim lliurament del Certamen Coral de la Fira de Tots Sants de Cocentaina. El comité organitzador d’aquest esdeveniment cultural, que forma part també del Cor de Cambra Discantus, ha tancat ja el termini de presentació de candidatures i ha triat a les tres agrupacions que prendran part en aquesta cita de la música coral que gaudeix d’una àmplia repercussió en el territori nacional després de 44 edicions en actiu.

En aquesta ocasió participaran el Cor Nubah de Granada, el Cor Aurum de Luanco i el Cor Simfonia de Torrevella; tres entitats triades per la mateixa organització valorant el criteri de diversitat geogràfica, repertori presentat, gravació remesa i palmarés amb el qual compten.

Cal recordar que el Certamen Coral de la Fira 2024 tindrà lloc el dissabte 9 de novembre en el Centre Cultural El Teular de la Vila Comtal i amb el mateix es posarà fi a la programació cultural de la qual també és anomenada com la Fira de Fires.

Cada coral interpretarà un repertori de lliure elecció, però en el mateix haurà d’estar inclosa la peça obligada; una composició titulada aquesta vegada ‘És així, si us plau’ amb música d’Andreu Soler sobre un poema de Vicent Andrés Estellés.

Els concursants esmentats anteriorment competiran per un primer premi dotat amb 3.000 euros més trofeu, un segon valorat en 1.800 euros amb també el corresponent trofeu i un tercer de 1.200 euros i trofeu. A això se li afig el premi del públic, 600 euros, i que concediran els assistents a la fase final, mitjançant votació secreta.

Finalment, destaca el premi a la millor direcció, amb trofeu commemoratiu, i qui siga agraciat amb el mateix dirigirà l’obra obligada a tots els cors participants com a colofó final del concurs.

El cor guanyador del 44 Certamen Coral Fira de Tots Sants, estarà obligat a participar en el VI PREMI FIRACOR que reunirà l’any que ve en la capital del Comtat als vencedors de les tres últimes edicions. Així mateix, el campió representarà al Certamen contestà en el Gran Premi Nacional de Cant Coral de 2025.

Send this to a friend