El Deportivo pensa en gran

L'ambiciós projecte dissenyat per a aquesta temporada tindrà la seua estrena aquest diumenge enfront de l'Algesires

El Deportivo pensa en gran
Els jugadors de l’Alcoyano atents a les instruccions de Vicente Parras. QUIQUE REIG

Aquest renovat Alcoyano amb fins a catorze incorporacions estiuenques, la xifra més alta com a club de Primera Federació, pensa en gran. Tota una novetat per a un equip que camine del seu quart curs en la denominada categoria de bronze del futbol espanyol ha fet de la supervivència la seua major virtut. Un canvi de plans que obeeix a l’ambicions d’una propietat que segueix el full de ruta que es va marcar quan va aterrar en un club que agonitzava allà per octubre de 2022 i que passa per fer el salt al futbol professional.

Fins ara tots els intents per somiar amb una cosa gran van estar acompanyats de sonades decepcions. La plantilla no donava per a més. Eixe punt s’ha buscat corregir amb la major inversió en fitxatges i l’arribada de jugadors contrastats en la categoria com el porter Manu García, la parella de centrals Pichu Atienza i Borja Granero, el migcampista Eneko Undabarrena i els polivalents Cristian Herrera i Pastrana.

A ells cal sumar futbolistes amb un gran cartell i que s’espera que aporten eixe salt de qualitat perquè l’Alcoyano aconseguisca estar a dalt. És el cas del lateral esquerre Jon Rojo, els migcampistes de creació com són Ferni i Dani Molina i el davanter Losada. S’uneixen a aquest elenc, apostes com els defenses Andrés i Morgado, l’extrem Cellou i el punta Niang, sense oblidar a la vella guàrdia pretoriana composta pels Jaume Valens, Primi, Sergi López, Farru, Imanol, Albisua i Lara.

Catorze incorporacions que conviden a pensar que aquest Alcoyano està capacitat per a fer una cosa gran. La pretemporada ha servit per a corroborar que l’equip està en el bon camí, més que pels resultats –l’Alcoyano ha acabat invicte, guanyant tots els seus partits menys un que va acabar en empat– per les sensacions que van transmetre tant en el tradicional 4-4-2 de Parras com en el nou dibuix tàctic de 3-5-2 que va provar en l’últim amistós enfront de l’Oriola i amb el qual els blanc-i-blaus van demostrar una gran superioritat sobre el terreny de joc.

Ara mateix l’equip gira entorn de la contundència i experiència dels dues centrals –Pichu Atienza i Borja Granero–, el desplegament físic d’Imanol i Eneko Undabarrena en el doble pivote, la creativitat de Ferni, una de les revelacions de la pretemporada, i la determinació a dalt de Lara, Cristian Herrera i Niang, jugadors de distint perfil que s’han repartit la responsabilitat del gol, mancant veure l’aportació de Losada, un 9 del qual s’espera molt, però que s’ha convertit en el primer lesionat d’importància després de rebre un colp enfront de l’Oriola. Té una fissura en un dit del peu que li tindrà un mínim de tres setmanes en el dic sec.

Un tècnic amb 34 anys
L’hora de la veritat després de sis setmanes de pretemporada a La Nucia serà aquest diumenge (20 hores) enfront de l’Algesires, tot un clàssic de la categoria que es presenta demà en el Collao amb un equip molt renovat, també amb catorze fitxatges realitzats i un dels tècnics més joves de la categoria, el gallec Fran Justo, de 34 anys, i que malgrat la seua joventut ha entrenat amb èxit a l’Orense i Arenteiro, a més del Lugo en Segona Divisió. El seu últim fitxatge és el mitja punta Nico Celorio, cedit pel Racing, amb el qual va fer la pretemporada i va marcar recentment contra l’Sporting.

L’Alcoyano afrontarà aquesta estrena de lliga amb el hàndicap d’haver entrenat a penes una hora en el Collao després de realitzar tota la pretemporada a La Nucia i una gespa que més que un camp de futbol sembla un camp de futbol platja.

Send this to a friend