Alcoi no falla a la cita amb la seua Patrona

La festivitat de la Verge dels Lliris es va viure en Sant Maure i la Glorieta

Alcoi no falla a la cita amb la seua Patrona
Fidels i devots acompanyen a la imatge de la Verge pel parc de la Glorieta. QUIQUE REIG

En la parròquia de Sant Maure i Sant Francesc plena de gom a gom, van donar inici els actes en els quals el poble d’Alcoi ret homenatge a la seua patrona, la Verge dels Lliris. La festivitat, que enguany celebra el 371 aniversari de la troballa miraculosa dels Lliris en el carrascar de la Font Roja, va començar el passat 21 d’agost amb el res de la Sabatina i la solemne eucaristia presidida per Salvador Giménez Valls, bisbe de Lleida.

El poble d’Alcoi va respondre amb fervor a la Verge, donant-se cita més d’un centenar de persones en la parròquia de Sant Maure, lloc en el qual es va celebrar la cerimònia, adaptant-se així a les circumstàncies derivades de l’alt risc d’incendi que afecta el parc natural de la Font Roja en aquesta època de l’any. Tot seguit a l’eucaristia va tindre lloc la presentació dels més xicotets a la Verge dels Lliris.

Posteriorment, la imatge de la Verge, portada per regidors del Partit Popular i Vox, i el president de l’Associació de Sant Jordi, Francisco García, va recórrer en processó el parc de la Glorieta, on fidels i devots van acompanyar a la patrona.

La jornada va concloure amb un sopar de cabasset que es va realitzar en el mateix parc de la Glorieta, en la qual els assistents van compartir un moment de celebració i confraternització.

Reme Perelló, presidenta de l’Arxiconfraria de la Verge dels Lliris, destaca la “admirable resposta” que té la ciutat cap a la seua patrona i les tradicions que l’envolten mantenint visca “aquesta gran ensenya de la ciutat”.

Aquesta celebració significa retrobar-se amb la tradició i l’origen d’Alcoi. Per a Reme Perelló, “qui perd el seu origen, perd la seua identitat” i aquesta festa permet que mantindre viva l’essència de la ciutat.

Finalment, la presidenta “lamenta” que la celebració no poguera celebrar-se en el seu lloc habitual, amb la “esperança de retrobar-se amb la Mare de Déu” en l’ermita del parc natural de la Font Roja.

Send this to a friend