Javi Montava persegueix el seu somni de futbolista professional a Amèrica

L'exjugador de l'Alcoyano competirà en la lliga universitària americana amb el George Mason University

Javi Montava persegueix el seu somni de futbolista professional a Amèrica
Javi Montava en l’Alcoyano durant la temporada 2022/2023. ARXIU

El futbolista Javi*Montava se suma a l’elenc d’esportistes alcoians que han decidit emprendre una nova etapa a l’altre costat de l’Atlàntic. Després d’una breu, però intensa trajectòria a Espanya, Montava ha acceptat una oferta per a jugar en la primera divisió universitària dels Estats Units, on combinarà la seua carrera futbolística amb estudis en enginyeria robòtica.

Javi, una de les últimes joies de la pedrera de l’Alcoyano, es va integrar al primer equip durant la temporada 2022-2023, amb l’expectativa de convertir-se en una peça clau a llarg termini. No obstant això, al final d’eixa temporada, les circumstàncies ho van portar a ser cedit al Torrellano i posteriorment fitxar pel Raig Iberut. Durant aquest curs en el Rayo, va captar l’atenció d’una empresa de representació que s’especialitza a portar talents espanyols als EUA Després de només uns pocs partits, l’empresa va contactar amb ell, considerant-ho un perfil ideal per a obtindre una beca universitària. Montava va enviar un vídeo amb les seues millors jugades, i prompte va rebre ofertes de sis de les millors universitats del país.

“No va ser fàcil prendre la decisió”, comenta Montava. “Estàs molt lluny de casa, i jo soc una persona molt familiar i casolana. Anar-te a un lloc tan distant, amb costums diferents, és complicat. Però sabia que era el millor per a mi. A Espanya, el futbol és diferent; als Estats Units et valoren més pel que fas en el moment, no pel que has fet en el passat”. Javi explica que, a més del futbol, l’oportunitat d’estudiar enginyeria robòtica en una universitat de prestigi va ser un factor decisiu. “Poder traure’m una carrera en anglés en una de les universitats més importants del país, on la ciència és molt valorada, és molt important per a mi. Aquest serà un salt de qualitat a nivell laboral, i espere també poder viure del futbol als Estats Units durant algun temps”.

Montava s’unirà a la universitat a Washington D. C. la George Mason University, que està entre les cinc millors del país quant a instal·lacions esportives i entre les 20 millors a nivell acadèmic.

“És com estar en un equip de primera divisió”, diu. “Té tres camps de gespa natural per a entrenar, un estadi increïble, diversos gimnasos, piscina climatitzada, jacuzzi, banyeres de gel… totes les comoditats que et pugues imaginar. És un lloc on et sents com un jugador professional”.

El jove futbolista no sols se sent motivat per les instal·lacions, sinó també per la cultura esportiva estatunidenca. “Ací es valora molt a l’esportista i se li reconeixen els mèrits. A Espanya és més complicat, perquè hi ha molts jugadors i equips, i no sols importa el que fas en el camp, sinó també els contactes que tingues. Als Estats Units, si fas un bon any, pots tindre opcions d’arribar a la MLS, i eixa és la idea: acabar els meus dos anys de college i després intentar fer el salt a la MLS. Si no és possible, potser pot fitxar per algun equip de l’USL, segona divisió, que també és una lliga de gran nivell”.

Javi s’endinsa en una nova etapa amb les expectatives posades a arribar al futbol professional estatunidenc, però amb la principal prioritat d’aprofitar al màxim el somni americà.

Send this to a friend