Els millors curtmetratges es donen cita fins al 28 d’agost en el Riurau Film Festival 2024

Xàbia, Dénia i Jesús Pobre acullen la XIII edició d'aquest certamen, amb un total de 43 cintes de 2.400 rebudes

Els millors curtmetratges es donen cita fins al 28 d'agost en el Riurau Film Festival 2024
Imatge d’arxiu d’una projecció en Jesús Pobre.

El Riurau Film Festival celebra la seua tretzena edició fins al 28 d’agost a Xàbia, Dénia i Jesús Pobre. Enguany, el festival es concentra en poc més d’una setmana, començant dissabte passat, amb la marató de rodatge i muntatge Riurau Express en Jesús Pobre i culminant amb la gala de lliurament de premis a Dénia, diumenge que ve 25.

Durant aquestes dates, les nits estivals oferiran les projeccions d’una interessant mostra del millor cinema curt internacional. Enguany, el festival ha rebut la històrica xifra de 2.400 curtmetratges procedents de 80 països, amb 600 inscripcions només en la secció de Film de Dansa. Un equip format per dotze persones ha treballat àrduament per a revisar, qualificar les pel·lícules i triar els 43 curts que es projecten en set blocs al llarg de sis jornades.

La secció ‘El Nostre Cinema’, inaugurada l’any passat i dedicada als curtmetratges vinculats a la comarca de La Marina, entra en concurs en aquesta nova edició, gràcies a una ajuda de 2.000 euros procedent del programa Impulsa Cultura de la Fundació Salom Sabar. Les pel·lícules d’aquesta secció es projectaran el 25 d’agost en una sessió matinal en l’Auditori del Centre Social de Dénia, seguida d’una trobada i una taula redona amb professionals del cinema vinculats a la comarca que avaluarà l’estat de la indústria del cinema local i elaborarà un full de ruta per al futur.

El Riurau Film Festival compta amb el suport principal de l’Institut Valencià de Cultura de la Generalitat Valenciana, la Diputació d’Alacant i els ajuntaments de Xàbia, Dénia i Jesús Pobre; que també col·laboren en l’organització de l’esdeveniment. A més, la companyia Baleària aporta dos passatges de vaixell al Premi del Público, per al millor curtmetratge de la marató Riurau Express.

La programació completa pot consultar-se en el següent ENLLAÇ.

Send this to a friend