L’or immaterial dels nostres olímpics

Laura Casabuena i Néstor Abad acaben el cicle de París 2024

L'or immaterial dels nostres olímpics
Casabuena durant un exercici sobre la barra durant les olimpíades. RFEG

Els nostres olímpics ja gaudeixen de les seues merescudes vacances. Encara que van tornar de París sense medalles, sempre formaran part del selecte grup d’esportistes que van representar a Espanya en els Jocs Olímpics de 2024, tot un èxit. I és que, l’esdeveniment esportiu més important del món no sols es defineix pels resultats, sinó també per l’experiència única que ofereix als esportistes.

Compartir vila amb figures de renom com Carlos Alcaraz, Rafa Nadal, la recentment lesionada Carolina Marín i quasi 300 atletes espanyols, és un or intangible que van guanyar els alcoians amb la seua presència en les olimpíades. Les actuacions de Néstor Abad i Laura Casabuena ens van fer somiar, però la competència en el nivell olímpic, amb gimnastes com Simone Biles i equips destacats de la Xina, el Japó i el Brasil, és extremadament exigent i, malgrat els seus esforços, no van aconseguir aconseguir les finals.

El camí cap a París no va ser senzill per a cap dels dos, especialment per a Laura, qui va aconseguir el seu bitllet a la fi d’abril, quedant tercera en la final de sòl de la Copa del Món celebrada a Doha, Catar. Tot això, amb tot just 18 anys.

Néstor Abad. RFEG

Néstor, per part seua, va assegurar la seua classificació en el Mundial d’Anvers, Bèlgica, encara que no sense superar diversos obstacles durant el cicle olímpic. En 2022, una miocarditis, una inflamació en el cor, va posar en risc la seua carrera esportiva i la seua vida, mantenint-ho quasi un any sense poder entrenar adequadament. Un any després, un altre contratemps va sorgir quan un dels pneumàtics de la furgoneta de l’equip nacional va rebentar mentre es traslladaven a un campus d’entrenament a Portugal. No obstant això, Néstor mai va renunciar al seu somni olímpic.

En les seues terceres olimpíades, Néstor Abad i l’equip espanyol masculí van mantindre vives les esperances de classificar fins a l’últim aparell. No obstant això, l’exercici en les barres paral·leles va resultar desastrós, amb tots els gimnastes patint contratemps que van afectar la seua puntuació final. Abad va finalitzar en la 35a posició en la general individual, sent el millor dels espanyols.

Casabuena, en la seua primera experiència olímpica, va concloure la seua participació en el concurs complet en la 35a posició. Encara que no va aconseguir aconseguir la final individual, va estar prop de ser reserva a causa de la regla que permet un màxim de dos finalistes per país.

El cicle olímpic de París 2024 acaba, però tant Laura com Néstor deixen un llegat memorable per a la història de la gimnàstica artística i, per descomptat, d’Alcoi. Tots dos ja somien amb Los Angeles 2028.

Send this to a friend