Alcoi encara la recta final de la nova ‘peatonalització’ del Centre

El govern municipal preveu tindre aprovada l'ordenança abans que acabe enguany

Alcoi encara la recta final de la nova 'peatonalització' del Centre
Obres ja molt avançades al carrer Sant Josep, que pertany a l’àmbit de la conversió en zona de vianants. J. SEMPERE

Alcoi encara la recta final del procés de revisió de l’ordenança de conversió en zona de vianants, que recordem s’està tornant a elaborar per a tractar de consensuar amb veïns i comerciants aquelles qüestions que van generar major contestació quan es va posar en marxa la primera experiència de ‘peatonalització’ del Centre.

El procés administratiu segueix el seu curs i l’Ajuntament ha publicat en el seu web municipal –apartat d’Inspecció General de Serveis– una consulta pública prèvia, que inclou diferents documents tècnics per a fonamentar els objectius de la conversió en zona de vianants, com també els preceptius estudis de mobilitat i trànsit.

Els interessats poden accedir a aquesta informació i fer arribar les seues opinions fins al 16 se setembre, després de la qual cosa l’Ajuntament emetrà el corresponent informe de contestació. El següent pas serà sotmetre a exposició pública la nova ordenança, abans de portar-la al ple municipal per a procedir a la seua aprovació provisional, seguit d’una nova consulta ciutadana durant 30 dies.

Una vegada resoltes les al·legacions que pogueren presentar-se, seria el ple novament l’òrgan encarregat de l’aprovació definitiva del document, amb el que de no haver-hi imprevistos, la nova ordenança de conversió en zona de vianants podria entrar en vigor abans que acabe enguany o principis del pròxim.

Aroa Mira, regidora de Participació Ciutadana, destaca que s’estan seguint “els passos que marca la llei de manera escrupolosa”, mentre que el seu homòleg de Mobilitat, Jordi Martínez, incideix en l’aspecte de “donar veu a totes les persones i entitats per a aconseguir tindre una ordenança amb el major consens possible”.

Al fil de la publicació d’aquesta consulta prèvia, el PP ha criticat que s’haja tret a exposició l’ordenança en “un mes inhàbil com a agost”, al que el govern socialista ha respost que no és el text de l’ordenança encara, sinó un tràmit preceptiu, i que, a més, s’ha ampliat el termini fins al 16 de setembre, més enllà del que estipula la llei.

Send this to a friend