Noelia Aguilera, un exemple per a persones amb discapacitat

La 'banyerense' ha aprovat una oposició per a treballar en el Ministeri de Defensa

Noelia Aguilera, un exemple per a persones amb discapacitat
Noelia Aguilera, després de signar el seu contracte de treball.

La ‘banyerense’ Noelia Aguilera ha aprovat una oposició per a treballar en un ministeri, el de Defensa. L’oposició estava reservada a persones amb discapacitat. Noelia ha hagut de treballar moltíssim durant més de dos llargs anys, estudiant i afrontant una oposició fins que ha aconseguit un lloc de treball. La possessió d’aquest lloc de treball podrà donar-li independència.

El fet ha sigut destacat pels seus pares, els qui han volgut fer públic l’assoliment de la seua filla perquè puga servir com a exemple per a altres persones que tinguen alguna discapacitat. Els seus pares destaquen que, malgrat aquesta mena d’adversitats, amb treball, dedicació i el suport d’entitats com a Plena Inclusió, tot és possible.

Noelia es va presentar a l’oposició convocada per la Secretaria d’Estat de Funció Pública, destinada a persones amb discapacitat intel·lectual. La convocatòria, publicada al març de 2022, formava part de l’IV Conveni col·lectiu únic per al personal laboral de l’Administració General de l’Estat i tenia com a objectiu cobrir 234 places del grup professional E0, especialitat Tasques Complementàries de Suport. Aquest tipus de places estan dissenyades per a facilitar l’accés de persones amb discapacitat a llocs de treball estables en l’administració pública, en compliment del Reial decret legislatiu 1/2013, que reserva un mínim del 7% de les places en ofertes d’ocupació pública per a persones amb discapacitat, incloent-hi un 2% específicament per a discapacitat intel·lectual.

L’oposició es va realitzar mitjançant un sistema de concurs oposició, amb una fase de concurs en la qual es valoraven mèrits específics i una fase d’oposició que incloïa diverses proves teòriques i pràctiques. Els aspirants havien de complir amb una sèrie de requisits, com tindre reconeguda una discapacitat intel·lectual amb un grau igual o superior al 33%, ser majors de 16 anys i posseir la capacitat funcional per a l’acompliment de les tasques corresponents.

L’assoliment de Noelia és un testimoniatge del poder de la perseverança i la dedicació. El seu èxit no sols reflecteix la seua capacitat i determinació, sinó que també envia un missatge poderós a altres persones amb discapacitat. A través del seu ardu treball i compromís, Noelia ha demostrat que les barreres poden superar-se i que els somnis són assolibles, independentment dels desafiaments.

La història de Noelia pot servir d’inspiració per a moltes altres persones que enfronten circumstàncies similars. El seu exemple demostra que, amb el suport adequat, la motivació personal i l’esforç constant, és possible aconseguir metes que semblen inassolibles. La visibilitat del seu èxit pot motivar a uns altres a continuar lluitant pels seus somnis, recordant-los que no estan solos i que els seus esforços poden portar-los a aconseguir una vida més plena i independent.

Pot llegir el reportatge complet en El Nostre del dissabte 3 d’agost de 2024.

Send this to a friend