Restauraran l’escultura de Sant Jordi ‘el Xicotet’

A través d'una subvenció que concedeix la Diputació d'Alacant a l'Associació de Sant Jordi

Restauraran l'escultura de Sant Jordi ‘el Xicotet’
L’escultura, sent embalada per a la seua restauració. | ASJ

L’Associació de Sant Jordi (ASJ) ha encarregat la restauració i conservació de l’escultura de Sant Jordi ‘el Xicotet’, que data d’abans de 1913. Aquests treballs es posaran en marxa gràcies a una subvenció que la Diputació d’Alacant ha concedit a l’entitat festera.

Des de l’Associació es detalla que aquestes labors les durà a terme l’empresa Hanzz Conservació i Restauració, i que l’objectiu de les mateixes és “retornar la visió estètica i històrica d’aquesta escultura, utilitzant sempre tractaments totalment respectuosos i sense alterar el que fora el seu aspecte original”.

Quant a detalls, cal destacar que l’escultura és policromada, composta per diferents elements externs com a daurats, platejats, tèxtils i fils metàl·lics, que mostra la tradició estètica tarde-acadèmica i historicista que manifesta l’escultura valenciana i catalana de finals del segle XIX.

Convé recordar que aquesta talla va estar desapareguda des de 1936, per la qual cosa es desconeixen les alteracions que ha patit o les condicions en les quals ha estat, si bé les actuals en les quals ha estat són bones, ja que es trobava en el Museu Alcoià de la Festa.

L’ASJ comenta que després de la seua donació –per part d’un grup d’associats en 2006, després de recuperar-la en un antiquari–, no s’ha realitzat cap intervenció en aquesta escultura, i que ara, amb la subvenció de l’administració provincial s’ha considerat oportú actuar en ella “mantenint el màxim respecte cap als elements originals i realitzant un estudi exhaustiu als materials afegits en posteriors intervencions, sempre que no causen danys a l’obra original i sense perjudicar l’apreciació històric-estètica de l’escultura”.

CESSIÓ QUADRE FAMÍLIA SILVESTRE BARBER
En un altre ordre de coses, assenyalar que la família Silvestre Barber ha cedit a l’Associació un quadre representant la figura del Capità de la Filà Cides de les Festes de Moros i Cristians de 1984, càrrec que va ostentar Eladio Silvestre Orts. L’oli, de grans dimensions, és obra de Paco Barrachina i romandrà exposada en el Casal.

Send this to a friend