Programa d’oci saludable i esport destinat als joves

Implantat a Cocentaina per Educació i els centres educatius

Programa d'oci saludable i esport destinat als joves
L’edil de Joventut, professores i alumnes de l’IES Pare Arques.

L’Ajuntament de Cocentaina ha posat en marxa, al costat dels centres educatius de la localitat, un programa d’oci saludable i esports en els espais urbans, destinat a joves. El propòsit de la iniciativa és treballar amb els adolescents sobre parcs, zones infantils, escalinates, entre altres, poden acabar sent elements per a l’esport i l’oci saludable per a ells. L’activitat s’engloba dins de l’objectiu 3, Salut i Benestar, dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030.

El projecte s’ha iniciat aquest curs en l’IES Pare Arques sota el lema ‘Accionem els nostres parcs’, a través del departament d’educació física del centre. El treball s’ha localitzat en aquesta primera fase al parc del Ferrocarril.

En la primera etapa, el professorat d’Educació Física i l’alumnat han treballat en la investigació dels espais i elements més idonis de cara a la pràctica de l’activitat física.

A partir del treball fet per l’alumnat, l’Ajuntament de Cocentaina instal·larà panells informatius en els diferents espais seleccionats on figurarà la informació sobre els exercicis associats a cada element/espai, així com codis QR que enllaçaran als diferents vídeos que han gravat els i les alumnes. També l’Ajuntament ha facilitat en el centre equipament tècnic per a la gravació dels vídeos.

Per al pròxim curs està prevista la continuïtat del projecte amb la incorporació de nous espais urbans i la participació també dels alumnes de secundària del Col·legi Sant Francesc d’Assís.

Per al regidor de Joventut, Adrián Botella, “aquest projecte uneix molts dels objectius pel qual treballem des de l’Ajuntament: millora de la salut i benestar dels nostres ciutadans, implicació dels joves en la participació ciutadana, intervindre i millorar els espais d’oci, treballar i col·laborar amb els centres educatius i amb els joves amb l’objectiu d’una Cocentaina millor”.

Send this to a friend