Desbloquegen les obres de l’accés als polígons Santiago Payá i Sant Benet

El Ple de l'Ajuntament ha aprovat definitivament l'acord aconseguit amb el propietari de part dels terrenys

Desbloquegen les obres de l'accés als polígons Santiago Payá i Sant Benet
L’antic pont d’accés va cedir en 2012 i porta en desús des de llavors. | QUIQUE REIG

La solució definitiva per a l’accés als polígons Santiago Payá i Sant Benet està un pas més a prop després que l’últim Ple de l’Ajuntament aprovara el conveni definitiu que permet intervindre en aquesta zona.

Es tracta d’un acord al qual s’ha arribat amb el propietari de part dels terrenys implicats –la resta és de propietat municipal–, amb el qual es dona llum verda a la intervenció necessària, i que divendres passat va ser aprovat definitivament després que no s’hagen presentat al·legacions durant el període d’exposició pública. Així ho explica l’edil d’Indústria, Elisa Guillem.

Segons ha pogut saber aquest periòdic, l’acord és una permuta per la qual es farà una reserva d’aprofitament urbanístic en favor del propietari dels citats terrenys.

LICITACIÓ DEL PROJECTE
L’edil apunta que una vegada que es va aconseguir el pacte es va començar amb el procés de licitació dels treballs necessaris per a reposar el vial i consolidar el vessant.

Guillem assenyala que s’està a l’espera de l’adjudicació dels contractes i confirma que hi ha hagut empreses interessades tant en la direcció d’obra com en l’execució.

Les pròpies obres tenen un cost aproximat de 1’7 milions d’euros –a part la direcció d’obra–. Part d’aquesta quantia procedeix de la Diputació d’Alacant –concretament 792.000 euros, a través del Pla Planifica 2024-2027–, i la resta, de les arques municipals, és a dir, de l’Ajuntament d’Alcoi. La regidora Elisa Guillem recorda que no s’ha rebut ajuda de la Generalitat per a aquesta intervenció, ja que no s’ha concedit la subvenció sol·licitada.

En principi, es preveu que les obres puguen començar abans que acabe enguany, i aquestes consistiran detalladament, i en el següent ordre, en l’eliminació del pont existent, després es consolidarà el vessant amb una escullera i finalment es construirà el nou vial que donarà accés als citats polígons.

S’estipula que la duració d’aquests treballs siga d’un any i mig.

Pot llegir la notícia completa en El Nostre del dissabte 3 d’agost de 2024.

Send this to a friend