L’atur a Alcoi ha baixat un 6% en els últims nou mesos

És el període consecutiu de descens des de novembre de 2023, amb una xifra total de 4453 aturats

L'atur a Alcoi ha baixat un 6% en els últims nou mesos
Gràfic de l’evolució de l’atur a Alcoi. | FONT: LABORA

Alcoi continua registrant bones dades de la desocupació, collint un total de nou mesos consecutius de descens, des de novembre de l’any 2023, fins el mes de juliol passat, segons les dades del Labora.

La baixada és de pràcticament el 6%, concretament del 5’9%, passant de 4.732 persones desocupades al novembre a 4.453 aturats al juliol, aconseguint una nova xifra rècord a la nostra ciutat.

Respecte al mateix mes de l’any passat, el descens és de 167 persones. Va ser precisament a partir de juliol quan va haver-hi un punt d’inflexió negatiu en 2023, ja que es va registrar un destacat increment de la desocupació, amb 133 persones parades més a l’agost.

Quant al mes anterior, juny, la dada de l’atur és de 8 persones menys, despuntant els serveis, amb 20 persones menys desocupades, enfront de la pujada dels altres sectors, a excepció de l’agricultura, que també va baixar en tres persones.

Per grups d’edat i sexe, en el qual més va baixar a Alcoi va ser en el de majors de 44 anys, amb un descens de l’atur femení de 42 dones, enfront de la pujada de 24 homes, la mateixa tònica registrada en el rang d’entre 25 i 44 anys, encara que amb un balanç negatiu de 14 persones més desocupades.

D’altra banda, el descens de juliol a Alcoi contrasta amb les dades de la comarca i de municipis pròxims.

A nivell global, l’augment ha sigut de 47 persones a L’Alcoià i El Comtat, destacant en el nostre entorn Banyeres (+23); Castalla (+15); Ibi (+12); Cocentaina (+10) o Muro (+9), entre altres poblacions veïnes.

També ha augmentat l’atur en la Comunitat Valenciana. Des de la Generalitat s’apunta a un “lleuger increment” del 0’34%, que atribueixen al sector educatiu i al de la construcció, “una cosa habitual en els mesos d’estiu”, en paraules del secretari autonòmic d’Ocupació, Antonio Galvañ.

Send this to a friend