“Les nostres Festes són tot un referent en el territori valencià”

Entrevista a l'alcalde de Cocentaina, Jordi Pla

“Les nostres Festes són tot un referent en el territori valencià”
El primer edil aplaudeix que els festejos gaudisquen ja de la declaració d’Interés Turístic Autonòmic.

Si al carrer el ritme és frenètic, a l’Ajuntament de Cocentaina també es viuen jornades intenses en aquests dies perquè s’estan ultimant tots els preparatius per a les pròximes Festes de Moros i Cristians. Malgrat que bona part de l’organització dels festejos recau en la Junta de Festes, és el Consistori qui assumeix també una important responsabilitat ja que a través de la regidoria de Festes prepara tota la infraestructura que requereix la trilogia.

Tot això sota la supervisió de l’alcalde de la capital del Comtat, un dels primers edils més joves de la comarca i un fester de la filà Cavallers de Lluria, compromés amb el seu poble natal que no oculta la seua il·lusió davant la imminent arribada de les celebracions. “Són unes jornades molt especials perquè ens retrobem amb les nostres arrels, fem gala de la història que ens identifica com a poble i a més es genera una important activitat econòmica en el comerç o en l’hostaleria local. No s’entendria l’estiu a Cocentaina sense, per exemple, veure les terrasses dels bars del Passeig del Comtat plenes de gent disposada a gaudir d’un gran espectacle al carrer”, assenyala Jordi Pla.

Per a l’alcalde aquestes seran les seues segones festes al capdavant de la màxima representació institucional de la localitat i això es nota en la forma en la qual va afrontar les mateixes, “amb un poc més de tranquil·litat perquè ja saps al que t’enfrontes. L’any passat era tot nou, acabàvem de començar una nova etapa en el Consistori i en Festes pràcticament estàvem aterrant en el càrrec. Enguany crec que seran més assossegades, amb totes les responsabilitats que implica l’alcaldia, i segur que també traiem un poc de temps per a gaudir-les en família o amics”, afirma.

Pla elogia també el treball que realitza la pròpia Junta de Festes, a l’hora de materialitzar tots els preparatius, i posa en valor l’esforç que fan les setze filaes per a tirar avant uns festejos que qualifica com a referents en tot el territori valencià. “Ens avala una gran tradició, amb referències a les Festes ja en el segle XVII, però també comptem amb actes únics com la Presentació d’Armes que fan que la Festa de Cocentaina tinga una identitat pròpia. Ens hem de sentir orgullosos per tot aquest patrimoni, al qual s’uneix la música festera amb un ampli cartell de destacats compositors, i hem de continuar treballant per a potenciar tot el que tenim”.

En aquest sentit, l’alcalde aplaudeix la recent declaració que han rebut els Moros i Cristians. “Ser ja d’Interés Turístic Autonòmic ens espenta a anar més enllà perquè tota eixa idiosincràsia que ens identifica arribe a tot arreu”, matisa.

Pot llegir l’entrevista completa en El Nostre del dissabte 3 d’agost de 2024.

Send this to a friend