Creuen que la ràpida reacció en l’incendi de Benasau va evitar una tragèdia “molt pitjor”

Carlos Mazón va visitar el dijous el Lloc de Comandament Avançat, on va mantindre una reunió amb el dispositiu d'extinció

Creuen que la ràpida reacció en l'incendi de Benasau va evitar una tragèdia “molt pitjor”
Mazón, acompanyat del president provincial, ateses les explicacions dels bombers. | QUIQUE REIG

La coordinació i la ràpida intervenció dels cossos d’emergències haurien sigut claus per a evitar una tragèdia mediambiental major a Penàguila. Així ho assegurava el dijous el president de la Generalitat, Carlos Mazón, després d’assistir, en el Lloc de Comandament Avançat de Benasau, a una reunió amb els responsables del dispositiu d’extinció que portava llavors més de 48 hores actuant per a extingir l’incendi.

El cap del Consell destaca la “extraordinària i exemplar” coordinació entre administracions i efectius que “ha sigut fonamental” i, en aquest sentit, expressava el seu agraïment als equips encarregats de les labors d’extinció “per la seua ràpida reacció” perquè “en aquests moments podríem estar parlant de moltes més hectàrees, afectats, desallotjaments i una certa proximitat a nuclis urbans”.

Després de la reunió de treball amb els bombers, Mazón era l’encarregat de comunicar la notícia que l’incendi es trobava ja estabilitzat i que “anem camí de la seua perimetración i del seu control definitiu”, mentre que la previsió era de “que tardàrem dies a poder fer-ho”, es congratulava.

A l’hora de preveure la seua extinció definitiva, “volem ser cauts abans de fer qualsevol previsió, la situació és favorable i les perspectives són bones, però no ens atrevim”, apuntava un dels caps dels bombers, qui precisava que durant l’extinció han treballat simultàniament un total de 330 efectius, dels quals 70 són mitjans terrestres i 12 aeris, inclosos els cinc del Ministeri de Transició Ecològica.

CRÍTIQUES DESCOORDINACIÓ DELS ALCALDES
Durant la seua compareixença davant els mitjans, el president era preguntat per les crítiques abocades aquests dies per part d’alguns alcaldes socialistes per una suposada “falta de coordinació” entre el Consell i els municipis afectats. “Estem rebent informacions contradictòries”, assenyalava l’alcaldessa d’Alcoleja, Gema Baldó. Sobre aquest tema, Mazón defensava que “hem treballat de manera exemplar”, la mostra és que “hui estem parlant d’un incendi estabilitzat, quan les previsions inicials no eren eixes”. Al mateix temps, va manifestar el seu “desacord” amb “fer política d’una cosa tan greu”.

Notícies relacionades:

Send this to a friend