Adeu a l’últim canterano de l’Alcodiam

Javi Verdú marxa al Rivas d'Ok Plata

Adeu a l'últim canterano de l'Alcodiam
Javi Verdú durant un partit d’aquesta temporada.

L’OK Lliga s’està convertint en una competició cada vegada més igualada i competitiva, la qual cosa exigeix un alt nivell en les plantilles. Encara que el treball de la pedrera de l’Alcodiam està donant els seus fruits, és difícil que els seus canterans es consoliden en el primer equip i encara més complicat que romanguen en el club. I és que, els interessos més enllà de l’esportiu, com l’educació i el desenvolupament personal, juguen un paper crucial en la presa de decisions d’aquests joves atletes. Aquest és el cas de Javi Verdú, l’únic canterano del primer equip, qui ha decidit separar el seu camí del P.A.S Alcoi a la recerca d’una nous reptes tant esportius com acadèmics.

Encara que aquesta ha sigut la seua primera temporada com a jugador oficial de l’Alcodiam, l’alcoià ja havia tingut l’oportunitat de jugar en el primer equip com a suplent en temporades anteriors, compartint vestuari amb el seu cosí germà i últim canterano abans d’ell, Marc Grau Blanquer. Malgrat la pèrdua dels canterans, l’Alcodiam continua mantenint la seua essència gràcies a jugadors experimentats i establits a la ciutat com Ferran Formatjé, Gonzalo Pérez, Marc Grau (Guiri) o Agustín Domínguez, esportistes que, encara que no van nàixer a Alcoi, porten els valors i la lluita per l’escut com si foren de bressol.

En la vida esportiva, hi ha moments de transició, i Javi Verdú ha decidit embarcar-se en una nova etapa, encara que admet que no ha sigut fàcil: “Anar-te d’on estàs còmode sempre és difícil”. No obstant això, era una decisió que havia de prendre mirant més enllà del factor esportiu. Així doncs i, després de reflexionar sobre el seu futur, Javi Verdú serà jugador del Rivas, equip madrileny recentment descendit a OK Plata, a partir de la temporada que ve.

El contacte es va establir quan el club madrileny es va assabentar de la seua situació acadèmica, ja que Verdú volia estudiar Veterinària i va trobar en Rivas una bona opció per a continuar amb la seua carrera esportiva i acadèmica. El Rivas no és un club nou per a Javi; de fet, ja va jugar allí fa uns anys i, segons afirma, es va sentir molt còmode. “Entre l’a gust que vaig estar i la carrera universitària, la millor opció era tornar al Rivas”, confessa.

Encara que la categoria de l’equip és un desavantatge, ja que l’Alcodiam està en un nivell superior, en OK Lliga, i el Rivas en Plata, l’alcoià troba un ‘pro’ significatiu en termes de temps de joc. “Una dels avantatges més grans d’anar-me són els minuts de joc. Pense que si me’ls guanye podré gaudir de molts més minuts que en l’Alcodiam. I com a jugador en formació, és el que més necessite”, assegura Javi amb ambició.

El canterano comença aquesta nova etapa coneixent al seu equip i a la majoria dels seus companys ja que fa uns anys ja va defensar la samarreta del Rivas. Entre ells es troba un altre alcoià, Marc Castañer, un porter revelació que va destacar especialment en el partit contra el Barça. “La majoria dels companys ja els conec, ja que vaig compartir vestuari amb ells anteriorment, encara que alguns són nous per a mi”, comenta Javi. No obstant això, l’espina de deixar la seua llar i la família de l’Alcodiam segueix present. “El que més trobaré a faltar a Alcoi són els companys i la graderia, ja que en ser canterano em sentia molt ben cuidat”, segueix.

Javi Verdú ja havia jugat minuts la temporada passada en el primer equip, encara que no com a membre de la primera plantilla, ja que pertanyia a l’Alcodiam B. Aquesta temporada ha sigut la seua primera com a dorsal oficial del primer equip, i la descriu com molt positiva. “Aquest curs ha sigut molt bo, he pogut gaudir de la categoria i de competicions molt boniques per a un esportista”, explica.

I no és de menys. Verdú ha viscut un any intens amb competició europea, Copa del Rei i play-out de la lluita per la permanència contra el Girona, partits que encara que es van presentar tibants, van acabar amb el millor desenllaç: la permanència en la categoria d’or de l’hoquei patines nacional. Precisament en aquests partits, Javi va veure el pavelló ple amb una afició entregada, una cosa inèdita per a molts jugadors, personal de l’equip tècnic i membres del club. “Veure el pavelló ple i jugar en ell és una cosa amb la qual tot canterano somia”, afirma Javi.

La pedrera blaugrana sempre ha sigut una característica destacada de l’Alcodiam, però mantindre-la no és fàcil en un esport minoritari com l’hoquei patines. “Sabem que l’hoquei és un esport minoritari, per tant intentar portar la base bé és complicat, ja que amb l’edat els xiquets xicotets li ho deixen. A més, quan arribes a l’edat d’anar a la universitat, la majoria sol eixir”, explica Javi, esmentant el cas d’uns altres canterans prometedors com Pablo Beltrán i Alejandro Verdú, el seu germà, que també van deixar l’equip per motius acadèmics.

Javi Verdú s’ha fixat objectius clars per al seu futur: “Traure tot el meu potencial com a jugador i lluitar per ascendir una altra vegada amb el Rivas a OK Lliga. I com a objectiu personal, poder completar la carrera universitària de Veterinària”.

La marxa de Javi Verdú deixa un buit en l’Alcodiam, però també obri noves oportunitats tant per a ell com per al club. “Mai descartaré tornar a jugar a Alcoi. Pense que ara mateix és necessari separar-se per un temps, però qui sap si en un futur tornaré a casa, tant de bo. Mai em tancaré les portes de tornar”, conclou.

Send this to a friend